Ελληνοκύπριος διασώζει δίδυμα πέντε ημερών στη Μεσόγειο

Σοκ και δέος, προκαλεί η είδηση όπου Ελληνοκύπριος που συμμετείχε στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο, διέσωσε δύο δίδυμα πέντε ημερών.

«Πρωταγωνιστής» στην διάσωση, ο Ελληνοκύπριος συντονιστής της ομάδας διάσωσης του πλοίου «Dignity I» των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» Νικόλας Παπαχρυσοστόμου.

Η διάσωση των "δίδυμων φεγγαριών"

Η μητέρα των βρεφών, τα οποία γεννήθηκαν πρόωρα,ήταν ασυνόδευτη, όταν ξαφνικά ένα από τα δύο βρέφη έκανε εμετό, είχε υποθερμία και δεν αντιδρούσε.

Η ιατρική ομάδα των «Γιατρών Χωρίς

Σύνορα», αφού το εξέτασε, ζήτησε την επείγουσα μεταφορά του, καθώς εκτίμησε ότι η υγεία του ήταν πολύ εύθραυστη και δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει μέχρι το σκάφος της οργάνωσης να φτάσει στην Ιταλία. Λίγο αργότερα, η μητέρα και τα βρέφη μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη Λαμπεντούζα και από εκεί στη Σικελία, όπου πλέον τα μωρά νοσηλεύονται σε ειδικό τμήμα νεογνών και χαίρουν άκρας υγείας.

«Αυτό που μας άγγιξε όλους σε αυτή τη διάσωση, ήταν τα δίδυμα παιδάκια πέντε ημερών. Ούτε μίας εβδομάδας ζωή δεν έχουν αυτά τα παιδιά», περιγράφει με αγωνία, ο Νικόλας Παπαχρυσοστόμου. Το γεγονός ότι πλέον τα βρέφη έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, συμπληρώνει ο ίδιος, «για εμάς σημαίνει πολλά, γιατί επιβεβαιώνει τις προσπάθειες της ομάδας να διασώζει, εκεί που υπάρχει κίνδυνος απώλειας της ανθρώπινης ζωής».

Όπως ξεκαθαρίζει ο Νικόλας Παπαχρυσοστόμου, «Αυτό που κάθε φορά βλέπεις στη θάλασσα, αυτό το βλέμμα της απόγνωσης, αυτό το θαρραλέο της απόφασης να κάνουν αυτό το ταξίδι και ας είναι 16χρονοι ή για να διασώσουν τα παιδιά τους από μια κοινωνία που ρημάζεται από τον πόλεμο και το θάνατο, αυτό είναι ανεπανάληπτο», εξομολογείται.

Σημειώνεται ότι, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων που έχουν γίνει ποτέ στη Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα