«Ελεύθερη ζώνη» γύρω από σχολεία για εμπόρους ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δημιουργία ελεύθερης ζώνης γύρω από τα σχολεία, εισηγήθηκε η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς το Υπουργείο Υγείας και στην Εθνική Επιτροπή για τα ναρκωτικά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο πρόεδρος της Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, Χρύσανθος Γεωργίου, ανέφερε πως με τη δημιουργία της ελεύθερης ζώνης θα σταλεί το μήνυμα στα παιδιά

αλλά και στους εμπόρους ότι η πώληση ναρκωτικών σ΄αυτή τη  ζώνη θα έχει ως συνέπεια να βρεθούν αντιμέτωποι με την πιο ψηλή ποινή.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΔΔ:Πρόσθετα νάρκοτεστ για επικίνδυνες ζώνες-Σωστοί χειρισμοί μεταναστευτικό

Παράλληλα ο κος Γεωργίου εξήγησε πως  «μ΄αυτό τον τρόπο θα στείλουμε στα παιδιά το μήνυμα ότι, η χρήση ουσιών δεν είναι καλό πράγμα και από την άλλη θα στείλουμε το μήνυμα στους εμπόρους ότι τα παιδιά μας είναι πολύτιμα για εμάς. Αν θέλετε να πουλάτε ναρκωτικά έξω από τα σχολεία θα είστε αντιμέτωποι με την πιο μεγάλη ποινή».

Επίσης εξήγησε πως «το πιο σημαντικό από τα 13 μέτρα  που θα εφαρμοστούν είναι το κατασταλτικό μέτρο. Μια σειρά από προγράμματα αλλά και μια σειρά από άλλες δράσεις στα σχολεία. Τα 13 μέτρα θα ενισχύσουν την προσπάθεια αποτροπής. Μπορεί να μην γίνεται χρήση στα σχολεία ή να πωλούν ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, αλλά εκτός σχολείου μπορεί να γίνει. Τα παιδιά μ΄ αυτά τα μέτρα θα είναι διαπαιδαγωγημένα ώστε να πουν όχι».

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες που έγινα παλαιότερα στην Πάφο μέσα στα σχολεία για πώληση ναρκωτικών ο κος Γεωργίου είπε πως με την ολοκλήρωση της Εθνικής Στρατηγικής θα υπάρξουν πέντε πυλώνες. Πρόληψη, Θεραπεία, κοινωνική επανένταξη, μείωση της προσφοράς και μείωση της βλάβης.

«Αυτά πρέπει να έχουν ισορροπία. Το πρόβλημα είναι παντού, δεν ωραιοποιήσαμε αλλά ούτε δραματοποιήσαμε την κατάσταση. Μπορεί σε κάποια σχολεία να προσπάθησαν να κάνουν εμπορία ναρκωτικών και αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήσαμε την ζώνη», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα