Εκτός συνόρων πάει το θέμα της ασφάλειας νοσοκομείων

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑ.Σ.Υ.Ν.Μ) προτίθεται να καταγγείλει τη στάση της πολιτείας ως προς την έλλειψη ασφάλειας των νοσηλευτών στους χώρους εργασίας τους σε όλα τα Διεθνή Νοσηλευτικά και Μαιευτικά Σώματα με επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων για προσφυγή και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών εκφράζει «έντονη απαρέσκεια για την πρόσφατη δυσάρεστη, αδικαιολόγητη, απροκάλυπτη και εντελώς απαράδεκτη επίθεση, όπως αναφέρει, σε νοσηλεύτριες στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οργή Παμπορίδη για ξυλοδαρμό νοσηλευτών:«Ο κάθε ανώμαλος...»

Σε ανοικτή του επιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών εκφράζει «έντονες ανησυχίες για τις δυσμενείς προεκτάσεις και επιπτώσεις της επίθεσης».

Προσθέτει πως «το γεγονός αυτό εγείρει τεράστια ζητήματα που αφορούν στο Υπουργείο Υγείας, στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης".

Ο Σύνδεσμος εκφράζει συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους και καλεί «τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να μας εξηγήσουν ποια μέτρα έχουν λάβει από τις καταγγελίες στις οποίες διαχρονικά έχουν λάβει γνώση και πως σκοπεύουν να διερευνήσουν το περιστατικό με σκοπό την εφαρμογή των προνοιών του νόμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords