Προκλητικοί εορτασμοί Ερντογάν για Άλωση Πόλης (VID-PICS)

Συμπληρώνονται σήμερα 565 χρόνια από την Άλωση της Βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1453. Ενώ για τον Ελληνισμό η σημερινή μέρα αποτελεί μια αποφράδα επέτειο, αντιθέτως στην Τουρκία εορτάζεται τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Ειδικά φέτος, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της χώρας, στην Κωνσταντινούπολη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τη σημερινή «φιέστα» με θέμα την άλωση της Πόλης.

Σε ανάρτησή του στο twitter,

ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης παραθέτει και φωτογραφίες από τον χώρο όπου θα γίνει η εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί ασφαλώς και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile bu akşam İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ev sahiplğinde yeniden diriliş ve yükseliş ruhuyla gerçekleştireceğimiz, İstanbul’un Fethi’nin 565. yılı kutlama etkinliklerinin hazırlıklarını inceledik. #Fethin565Yılı pic.twitter.com/QxGiPbuwkO

— Mevlüt Uysal (@mevlutuysal_bsk) May 28, 2018

Μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσουν ομιλίες αξιωματούχων και έπειτα θα ξεκινήσει μια «Ειδική Αναπαράσταση της Άλωσης». Επιπλέον, η οθωμανική ορχήστρα θα συνοδεύει με μουσική ένα τρισδιάστατο βίντεο διάρκειας 20 λεπτών που ετοιμάστηκε, ενώ θα υπάρχει επίδειξη με λέιζερ. Για την «Αναπαράσταση της Άλωσης» δημιουργήθηκε μια ειδική πλατφόρμα πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας, 50 μέτρα από την παραλία.

Για τον σκοπό των εκδηλώσεων, μάλιστα, η τουρκική προεδρία του ισλαμικού ΑΚΡ ετοίμασε και ένα μικρό προπαγανδιστικό βίντεο, όπου παρουσιάζεται η ιστορία της Άλωσης, αρχίζοντας με τους Οθωμανούς στρατιώτες του Μωάμεθ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στη στεριά. Στο βίντεο διάρκειας 3,5 λεπτών, εμφανίζονται πολλές σημαντικές μορφές της τουρκικής ιστορίας, όπως ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ), ο Ατνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζά, και ασφαλώς, τέλος, ο ίδιος ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησε στην Τουρκία με τεράστια επιτυχία η ταινία «Άλωση 1453», με εκατομμύρια Τούρκων να σπεύδουν στους κινηματογράφους να τη δουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα