Εκστρατεία Μπλερ για ανατροπή του Brexit

Κάλεσμα στους υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ να «ξεσηκωθούν» και να πείσουν τους ψηφοφόρους να αλλάξουν γνώμη και να ανατρέψουν το Brexit, απηύθυνε ο πρώην Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Με ομιλία του στο Λονδίνο το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Μπλερ εξήγγειλε εκστρατεία ανατροπής της πορείας εξόδου της χώρας από την ΕΕ λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ ενός Brexit «με οποιοδήποτε κόστος», όπως επιδιώκει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

«Ο κόσμος ψήφισε χωρίς γνώση των πραγματικών όρων του Brexit. Καθώς αυτοί

οι όροι ξεκαθαρίζονται οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη. Αποστολή μας είναι να τους πείσουμε να αλλάξουν γνώμη. Πρόκλησή μας είναι να αποκαλύψουμε ποιο είναι το πραγματικό κόστος (του Brexit)», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μπλερ απέφυγε να αποσαφηνίσει κατά πόσο θα επιδιώξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, όπως επίσης και κατά πόσο θέλει να συστήσει έναν νέο φιλοευρωπαϊκό πολιτικό σχηματισμό.

Πέραν από την κυβέρνηση επέκρινε και το κόμμα του οποίου κάποτε ηγείτο, τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν. Όπως σημείωσε, «η εξασθένιση του Εργατικού Κόμματος διευκολύνει το Brexit».

Προειδοποίησε επίσης ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα μπορούσε να οδηγήσει και σε έξοδο της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο: «Η πιθανότητα διάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τώρα πάλι στο τραπέζι, αλλά αυτή τη φορά σε ένα πλαίσιο πολύ πιο αξιόπιστο για τα επιχειρήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα