Εκλογές ΗΠΑ: Υποψήφιος που πέθανε από κορωνοϊό εξελέγη Βουλευτής

Απίστευτο και όμως Αμερικάνικο. Ο ρεπουμπλικάνος Ντέιβιντ Άνταλ 55 ετών εξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων στην Βόρεια Ντακότα  αν και η  μητέρα του δήλωσε ότι  πέθανε τον Οκτώβριο από κορωνοϊό. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και ανυπομονούσε για την εκλογή του.

Εν τέλει προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και νοσηλεύθηκε για τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο, προτού καταλήξει. «Αγαπούσε πολύ την πατρίδα του και ήθελε να κάνει καλύτερη την ζωή των γύρω του. Ήθελε να βοηθήσει τους αγρότες και τους ανθρακωρύχους», είπε

ακόμα.

Τι ακριβώς συνέβει

Ο κ. Αντάλ, ο οποίος κέρδισε το 36% των ψήφων, και ο Ντέιν Νέχριν, ο οποίος κέρδισε το 41% ​​των ψήφων, εκλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την όγδοη επαρχία της Βόρειας Ντακότας.

Επειδή η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου ξεκίνησε στην πολιτεία στις 18 Σεπτεμβρίου, το όνομα του κ. Αντάλ δεν μπορούσε να αφαιρεθεί από την ψηφοφορία μετά το θάνατό του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Ντακότας, Αλβίν Τζάεγκερ.

Ο κ. Τζάεγκερ, ο οποίος διατηρεί τη θέση του από το 1993, είπε ότι δεν θυμόταν άλλη φορά που ένας υποψήφιος στη Βόρεια Ντακότα να είχε πεθάνει ενώ διεξαγόταν η ψηφοφορία.

Ο Wayne Stenehjem, γενικός εισαγγελέας της Βόρειας Ντακότας, έγραψε σε γνωμοδότηση στα μέσα Οκτωβρίου ότι ο κρατικός νόμος επιτρέπει σε έναν υποψήφιο που πέθανε μετά την έναρξη της ψηφοφορία να εκλέγεται στη νομοθετική αρχή και ότι η έδρα θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο σαν να υπήρχε κενή θέση μετά τη συνταξιοδότηση ή το θάνατο του νομοθέτη.

Σύμφωνα με τον νομικό κώδικα της Βόρειας Ντακότας, εάν υπάρχει κενή θέση στο κρατικό νομοθετικό σώμα, η περιφερειακή επιτροπή του πολιτικού κόμματος του αποθανόντος πρέπει να πραγματοποιήσει συνεδρίαση εντός 21 ημερών από την κενή θέση και να διορίσει κάποιον για να την συμπληρώσει.

David Andahl, a cattle rancher in North Dakota who died from the coronavirus last month, has won a seat in the state legislature, according to official results. https://t.co/LbqG8HNPKz

— The New York Times (@nytimes) November 4, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές ΗΠΑ, Υποψήφιος, Βουλευτής,ekloges ipa, ypopsifios, vouleftis