Έκκληση προέδρου της Cobalt για τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας (vid)

Ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας, διάρκειας δυο μηνών, ώστε να βρεθεί ο επενδυτής που θα κρατήσει στην ζωή την Cobalt, ζήτησε μέσα από τις Τομές στα Γεγονότα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, Γρηγόρης Διάκος.

Ο κ. Διάκος, ζήτησε την κατανόηση των Αρχών απευθύνοντας έκκληση ώστε η εταιρεία να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν μια – δυο προτάσεις, από ξένα επενδυτικά ταμεία, όμως για να υπάρχει υπευθυνότητα στην κατάθεση μιας πρότασης θα

χρειαστεί να δοθεί το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο από τις Αρχές προς την εταιρεία.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Cobalt Air υποστήριξε ότι η ανησυχία της Αρχής Αδειών ξεκίνησε από το καλοκαίρι όταν αποφασίστηκε η απόλυση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος όπως υποστήριξε «δεν έκανε καλά την δουλειά του».

Ερωτηθείς πότε ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να κλείσει, ανέφερε: «Τις τελευταίες τρεις βδομάδες όταν ενημερωθήκαμε ακροθιγώς ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση».

Ο ίδιος αρνήθηκε την ύπαρξη οικονομικής «τρύπας» ύψους 30 εκ. στην εταιρεία, καθότι όπως υποστήριξε, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο μέχρι το 2020 η Cobalt θα είχε κέρδος.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει αεροπορική εταιρεία ανά το παγκόσμιο όπου μέσα σε δυο χρόνια καταγράφει κέρδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την έκκληση του κ. Διάκου για φιλί ζωής προς την εταιρεία, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιακών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί, είναι η οριστική ανάκληση των πτήσεων.

Εξέλιξη, για την οποία ο κ. Διάκος, μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει, καθότι δεν έχει λάβει γραπτώς την απάντηση των αρχών στο αίτημα για παράταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα