Έληξε ο συναγερμός στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε γύρω στις 19.15 το βράδυ, σε κάδο απορριμάτων στην Αίθουσα αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Λάρνακας. Δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Αίθουσας Αναχωρήσεων, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για να διαλευκανθεί από πυροτεχνουργούς, η επικινδυνότητα του ύποπτου αντικειμένου.

Να σημειώσουμε ότι στη σκηνή έσπευσαν πυροτεχνουργοί από τη Λευκωσία, καθώς στο αεροδρόμιο δεν υπάρχουν πυροτεχνουργοί στις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε κοντά στο χώρο Check-in των αποσκευών. Οι ίδιες

πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν ήδη κάποιοι προκαταρκτικοί έλεγχοι και αναμένονται συγκεκριμένα πορίσματα. Το ύποπτο αντικείμενο, φαίνεται εκ πρώτης να είναι μάυρο πακέτο, τυλιγμένο με κολλητική ταινία, ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου, ο συναγερμός έληξε, αφού οι πυροτεχνουργοί δεν βρήκαν κάτι ανησυχητικό στο κουτί-ύποπτο αντικείμενο. Η λειτουργία αναμένεται σταδιακά να επανέλθει στην ομαλότητα εντός ολίγων λεπτών.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, δεν θα πρέπει να επικρατήσει ανησυχία, υπάρχει σχέδιο δράσης το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα τα μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή επισημαίνει.

Προληπτικά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή και στο Αεροδρόμιο Πάφου.

Αναμένεται ότι θα επηρεαστούν αριθμός πτήσεων.

Περισσότερα σε λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα