Εκδόθηκαν πλαστά διαβατήρια χάρη σε … πλαστή γιαγιά! (vid)

Νέες καταγγελίες, με φόντο τη διαφθορά που επικρατεί, εκτόξευσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνος Φαίδωνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Για τον τρόπο δράσης κυκλωμάτων που χορηγούν πλαστά διαβατήρια, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πάφου, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ το μεσημέρι.

Διαβατήρια σε μη δικαιούχους, που εμφανίζονταν ως Τουρκοκύπριοι και στην τελική έγιναν κάτοχοι διαβατηρίων της ΚΔ, αποκάλυψε ο Φαίδωνας Φαίδωνος

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πάφου

έκανε λόγο για συγκεκριμένη περίπτωση που βρίσκεται ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου με φόντο μία «πλαστή γιαγιά», επιχειρήθηκε να εκδοθούν περίπου 200 πλαστά διαβατήρια.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για καλοστημένη απάτη από κύκλωμα διαβατηρίων, που αποφεύχθηκε λόγω της έγκαιρης παρέμβασης του ΥΠΕΣ, ωστόσο είχαν προλάβει να εκδοθούν περίπου 15 πλαστά διαβατήρια μ’ αυτή τη μέθοδο.

Επίσης, σ’ ό,τι αφορά σε κυκλώματα περιουσιών, αποκάλυψε περίπτωση δικηγόρου της Λάρνακας που μετέβη στην επαρχιακή διοίκηση Πάφου, ζητώντας μεταβίβαση οικοπέδου για συγκεκριμένο Τουρκοκύπριο, που φερόταν ως νεκρός.

Κατόπιν, ωστόσο, της έρευνας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος Τουρκοκύπριος, με μεγάλη ακίνητη περιουσία σε χωριό της Πάφου, όχι μόνο δεν ήταν νεκρός αλλά ζούσε στο Λονδίνο.

Σ’ ό,τι αφορά στο επίθετο που του καταλογίζουν ως «Ρομπέν των Δασών», κάλεσε να βλέπουμε την ουσία, το μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς που επικρατούν.

Αποτέλεσμα της σήψης, της διαπλοκής και της διαφθοράς, είπε ο Δήμαρχος, είναι η απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων από το κράτος.

Ο Δήμαρχος Πάφου προέβη, τέλος, σε σοβαρές καταγγελίες με φόντο τον ΟΠΑΠ, ενώ σ’ ό,τι αφορά στον Δήμο της Πάφου, τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού κέρδισαν χρήματα από την καταπολέμηση της διαφθοράς, που επενδύθηκαν σε έργα.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου στο βίντεο, στο πάνω μέρος της είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα