Εικόνες από την παραγωγή χρυσού στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας

Φτάνοντας στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας και γνωρίζοντας ότι πλέον εκεί παράγεται και χρυσός -εκτός από χαλκός-, οι δημοσιογράφοι και ο φωτογράφος της CITY ανέμεναν να δουν χρυσό, είτε σε ράβδους είτε σε κάποια άλλη μορφή.

Άτομο από τη διεύθυνση της εταιρείας, όμως, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η ποσότητα του χρυσού που περιέχεται σ’ ένα μεγάλο φορτηγό που μεταφέρει μετάλλευμα, δεν υπερβαίνει αυτήν που χρειάζεται για να κατασκευαστεί μια αρραβώνα».

Χρυσό, λοιπόν, δεν είδαμε, παρά μόνο μια ράβδο

(βλ. φωτογραφία) η οποία αποτελεί ένα κράμα πολυτίμων μετάλλων, που περιέχει χρυσό, άργυρο και χαλκό και η οποία από την Κύπρο αποστέλλεται έτσι σε ελβετικό οίκο, όπου και διαχωρίζονται τα προϊόντα.

Ούτε εικόνες με κακοντυμένους μεταλλωρύχους που παλεύουν με τη γη, μέσα σε γαλαρίες και υπόγειες στοές, είδαμε στη Σκουριώτισσα.

Η σύγχρονη μεταλλουργία και δη και η δραστηριότητα που αντικρίσαμε στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας, απέχει παρασάγγας από ρετρό εικόνες μεταλλωρύχων, αλλά σίγουρα έχει απίστευτο ενδιαφέρον να βλέπει και να ακούει κανείς πώς παράγεται εν έτει 2017 ο κυπριακός χαλκός (η ποιότητα του οποίου είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο), αλλά και ο χρυσός πλέον.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε σχετικές εικόνες στο εκτενές ρεπορτάζ της CITY, στο www.city.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα