Εγκλωβισμένοι Ινδοί ναυτικοί στα κατεχόμενα - Ζητούν παρέμβαση Λευκωσίας

Μια ομάδα από  10 Ινδούς ναύτες του εμπορικού ναυτικού της χώρας, που έχουν κολλήσει σε πλοίο αγκυροβολημένο σε λιμάνι στα κατεχόμενα για πάνω από ένα μήνα, έχει ζητήσει την παρέμβαση του Κέντρου Διάσωσης της Ινδίας χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με τους Times of India, οι συγγενείς είπαν ότι ναύτες  αντιμετωπίζουν απειλή για τη ζωή τους εξαιτίας  ασθένειας που προκαλείται από τα κακής ποιότητας τρόφιμα και άλλες δυσμενείς συνθήκες.

Udaipur sailor stuck on ship

in Cyprus, kin seeks Centre's help https://t.co/QzJFNinguu

TOI Cities (@TOICitiesNews) September 6, 2021

 Αντιδρώντας στην έκκληση, ο αρχηγός του Ινδικού Κογκρέσου Bundi Charmesh ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου Ram Nath Kovind, του πρωθυπουργού Narendra Modi και του υπουργείου εξωτερικών υποθέσεων για τη διάσωση των ναυτικών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στην Ινδία  ενημέρωσε την Κυριακή ότι η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»,  «δεν αναγνωρίζεται από την Ινδία και η Πρεσβείας της Λευκωσίας δεν έχει δικαιοδοσία επί του εν λόγω λιμένα».

Πέραν από τους 10 Ινδούς που έχουν κολλήσει στο πλοίο MV Marine υπάρχουν και 3 υπήκοοι άλλων χωρών και συγκεκριμένα της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Ουκρανίας. Ο Sanjeev Singh Rathod είναι ένας από τους ναυτικούς που έχουν κολλήσει στο πλοίο.  Eνας άλλος Ινδός είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα του πριν από πέντε ημέρες και διηγήθηκε την κατάστασή του. «Ο Rathod είπε ότι το πλοίο κόλλησε στο λιμάνι λόγω διαφοράς σχετικά με τη συμφωνία πώλησής του. Οι υπάλληλοι του πλοίου δεν είχαν λάβει μισθό για τρεις μήνες και δεν έπαιρναν φαγητό και νερό τις τελευταίες μέρες. Η εταιρεία πλοίων ασκούσε πίεση για να πάει στη Λιβύη ενώ Συμβουλευτικό σώμα της Ινδίας τους εμποδίζει να πάνε στη Λιβύη », αναφέρει.

Η σύζυγός του έχει γράψει στις αρμόδιες αρχές για τη διάσωσή του συζύγου της. Η MV Marine ανήκε στο παρελθόν στην SC Astra Company, μια Νορβηγική εταιρεία, η οποία αγοράστηκε αργότερα από την εταιρεία MV Marine με έδρα τη Λιβύη.

Ο Sharma είπε, πρέπει να ξεκινήσουν ειδικές προσπάθειες από τον Ινδό κυβέρνητη για τη διάσωση 10 Ινδών  καθώς δεν υπάρχει Ινδική πρεσβεία ή Ήπατη Αρμοστεία στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα