Ευθύνες σε ΟΚΥπΥ και Υπ. Υγείας επιρρίπτουν τα κόμματα

Έντονες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα υποστελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων και της εξαγγελθείσας τρίωρης απεργίας των γιατρών του δημοσίου στις 13 Δεκεμβρίου.

 «Η απάντησή προς όσους αμφισβητούν το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκεται στον ίδιο τον Κρατικό Προϋπολογισμό που  κατατέθηκε στην Βουλή. Είναι ο ψηλότερος στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας

Στήριξη

στον Υπουργό έδωσε το κυβερνόν κόμμα: «Να σταματήσει το ΑΚΕΛ να ρίχνει νερό στο μύλο της κινδυνολογίας. Είναι τουλάχιστον άστοχη η αντιπολίτευση στην πλάτη των ασθενών, την ώρα που λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα».

Άμεση επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια ζητεί η ΕΔΕΚ. "Έξι μήνες μετά την έναρξη της εφαρμογής του ΓΕΣΥ διαπιστώνεται πως ο δημόσιος τομέας λόγω της υποστελέχωσης και των ελλείψεων έχει σοβαρά προβλήματα στην εκπλήρωση με επάρκεια των ευθυνών του", αναφέρει. 

«Καλούμε  την Κυβέρνηση να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα κρατικά νοσηλευτήρια που δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει σωστά, και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του 2016», σημειώνει το ΕΛΑΜ

«Η φυγή των γιατρών δεν είναι αδικαιολόγητη δουλεύουν ασταμάτητα και έχει επιπτώσεις στους ίδιους και τους ασθενείς», ανέφερε ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα