Εύκολα τη Μολδαβία και κορυφή στη βαθμολογία η Ελλάδα!

Τη δεύτερη νίκη της σε τρία παιχνίδια πέτυχε η Εθνική Ελλάδας στον Γ' όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 2-0 τη Μολδαβία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής -με τα γκολ των Μπακασέτα (45+3' πεν.) και Μάνταλου (50')- και παρέμεινε στην κορυφή του γκρουπ, «συγκατοικώντας» με τη Σλοβενία

(σ.σ. νίκησε στο Κόσοβο) στους 7 βαθμούς.

Για 45 λεπτά, οι Μολδαβοί έβαλαν δύσκολα στη «γαλανόλευκη» με τη μαζική τους άμυνα, ωστόσο η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ είχε την υπομονή και στα σημεία που έκαναν τη διαφορά, είχε και την ποιότητα για να αξιοποιήσει της λίγες ευκαιρίες που βρήκε, ώστε να συνεχίσει με ένα ακόμη «τρίποντο».

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, η μπάλα ήταν σταθερά σε ελληνικά πόδια, με κυκλοφορία μπάλας στο μισό γήπεδο και τους διεθνείς μας να ψάχνουν το κενό απέναντι σε μια άμυνα 11 ποδοσφαιριστών ουσιαστικά, σε αυτό το 5-4-1 του αντιπάλου. Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν ήταν όμως καλή για αρκετή ώρα, αφού υπήρχε εμφανής έλλειψη κίνησης στον χώρο και αρκετές κακές επιλογές στην πάσα. Τα λάθη στη μεσαία γραμμή και κυρίως στις επαφές με τη μπάλα σαφέστατα και δεν την βοήθησαν να βρει ξεκάθαρες ευκαιρίες, ωστόσο, ακόμη κι έτσι, διατήρησε εύκολα τον έλεγχο του αγώνα, ψάχνοντας με καθαρό μυαλό την φάση που θα ξεκλείδωνε τον αντίπαλο. Αυτός πάλι με τη σειρά του, πλην 1-2 περιπτώσεων, δεν κατάφερε καν να αλλάξει τη μπάλα με περισσότερες από 1-2 πάσες...

Η λύση του «γρίφου»
Όσον αφορά στις φάσεις, στο 6' ο Μάνταλος είχε την ευκαιρία για κάτι καλό όμως έκανε λάθος κοντρόλ, στο 12' ο Ναμάσκο «έβγαλε» το πλασέ του Μπακασέτα εκτός περιοχής, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής σε αυτό το ματς είδε το νέο πλασέ του στο 13' να κόβεται από την άμυνα. Καλύτερη στιγμή της Ελλάδας ήταν στο 35', όμως ο Ναμάσκο έσωσε το τετ-α-τετ του Παυλίδη μετά από κάθετη του Μάνταλου. Τελικά, ο... γρίφος λύθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Κουρμπέλης βρήκε με «σκαφτή» μπαλιά τον Παυλίδη που έκανε την κάθετη κίνηση, ο Πόσμακ τον κράτησε και ο Ολλανδός ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι, αποβάλλοντας παράλληλα και τον Μολδαβό. Ένα λεπτό μετά ο Τάσος Μπακασέτας ευστόχησε από τη λευκή βούλα και έστειλε την Ελλάδα με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Το καθάρισε και... χαλάρωσε
Όπως ήταν λογικό, με το άγχος να έχει φύγει, η Ελλάδα ήταν εμφανώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ γρήγορα ήρθε και το γκολ που καθάρισε το παιχνίδι. Μόλις στο 50', ο Μπακασέτας βρήκε με ωραία διαγώνια μπαλιά τον Μάνταλο που κινήθηκε σπάζοντας το οφσάιντ, έκανε το κοντρόλ και με αριστερό σουτ έγραψε το 2-0. Από το σημείο αυτό και έπειτα, το ματς είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Ελλάδα να έχει ακόμη 3-4 πολύ καλές φάσεις για το τρίτο γκολ, όπως τα δύο δοκάρια του Φορτούνη μετά το 90', τη δε Μολδαβία να συνεχίζει με... φουλ άμυνα και σκληρά μαρκαρίσματα και τον ρυθμό να πέφτει σταδιακά, ειδικά μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών.

Στο φινάλε μάλιστα, οι Μολδαβοί έμειναν και με 9 μετά από τραυματισμό και ενώ είχαν κάνει τις αλλαγές που δικαιούνταν στα τρία διαφορετικά break. Έστω κι έτσι, θα μπορούσαν να είχαν μειώσει σε 2-1 στο 87', ωστόσο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έσωσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μιλιντσεάνου και νωρίτερα είχε κάνει ο Ρότα με άτσαλο μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ.

Παρότι σίγουρα δεν εντυπωσίασε συνολικά σε αυτό το 90λεπτο απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα, η ουσία για την Εθνική μας ήταν ότι καθάρισε ένα ακόμη ματς κάνοντας τη δουλειά της, παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου και πλέον πάει στο ματς με το Κόσοβο με στόχο να φτάσει τους 10 βαθμούς πριν την τελευταία δυάδα αγώνων του Νοεμβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ / 4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (70' Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83' Φούντας).

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ / 5-4-1): Ναμάσκο, Αρμάς, Πόσμακ, Μούντρακ, Πλατίκα, Ρέμπιουκ, Κόσιουκ, Καϊμάκοφ (46' Επουρεάνου), Ράτα (66' Μαραντίτσι), Ιονίτα (76' Ράτσου), Νικολαέσκου (58' Μιλιντσεάνου).

Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)

Βοηθοί: Μπας Φαν Ντόνγκεν (Ολλανδία), Γιαν Ντε Βρις (Ολλανδία)

Τέταρτος: Ζίμεν Μούλντερ (Ολλανδία)

Keywords
Τυχαία Θέματα