ΕΔΕΚ για χαλλούμι: Να ερευνηθούν παραλείψεις αλλά και σκοπιμότητες

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από τις ευθύνες για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού πρέπει να καταδείξει ποιοι ευθύνονται, σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Την ίδια ώρα, η ΕΔΕΚ υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται, να ερευνηθεί εάν όλο αυτό είναι αποτέλεσμα παραλείψεων ή ενδεχομένως σχετίζεται με άλλες σκοπιμότητες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη να καταδείξει ποιοι ευθύνονται

για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού και για ποιο λόγο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τόση επιπολαιότητα

Για ακόμα μια φορά επικρίνουμε την απαράδεκτη κωλυσιεργία και εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσουμε το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ελπίζουμε η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη να γίνει σε βάθος, να είναι αντικειμενική, να καταδείξει ποιοι ευθύνονται για αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη και για ποιο λόγο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τόση επιπολαιότητα και προχειρότητα.

Επιβάλλεται, ακόμα, να ερευνηθεί εάν όλο αυτό είναι αποτέλεσμα παραλείψεων ή ενδεχομένως σχετίζεται με άλλες σκοπιμότητες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΗΚΟ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εμπορίας, Γιώργου Λακκοτρύπη, εφ' όσον η ίδια η κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της, μέσω της εκπομπής "Μεσημέρι και Κάτι" του ΣΙΓΜΑ, χαρακτήρισε την υπόθεση «ρεζίλι, γκάφα και αυτοχειρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα