ΕΔΑΔ: Λίγες οι υποθέσεις που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο επισκέφθηκε αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Γκουίντο Ραϊμόντι.

Επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει ότι σε συνάντησή τους, στην οποία παρευρέθηκε ο Κύπριος Δικαστής στο ΕΔΑΔ Γεώργος Σεργίδης, ο κ. Ραϊμόντι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εργασίες

του ΕΔΑΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο αριθμός των υποθέσεων που εξετάζει το ΕΔΑΔ και που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία είναι μικρός, κάτι που χαρακτήρισε ως θετικό, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που την αφορούν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την πορεία του κυπριακού προβλήματος, αλλά και για τις προσπάθειες για επίλυσή του και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίον συνόδευε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεναγήθηκε από τον κ. Ραϊμόντι στους χώρους του ΕΔΑΔ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα