«Δρόμοι του σκότους» από αλλαγή ώρας-Τι θα γίνει με φωτισμό

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τον οδικό φωτισμό ανά το παγκύπριο λόγω και της αλλαγής ώρας. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για την κατάσταση αυτή, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει ποτέ κάποια διευθέτηση.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων αλλά και την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, μετά και την ολοκλήρωση Συνεδρίασης, η απόφαση για μετατροπή του ωραρίου βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, η οποία και θα αποφασίσει τις ώρες που θα

ανάβουν τα φώτα στο οδικό δίκτυο.

Η παράταση του ωραρίου έρχεται μετά από τα χιλιάδες παράπονα πολιτών, καθώς επίσης και τις οδικές συγκρούσεις λόγω της ανεπάρκειας φωτισμού. Βάσει των σημερινών δεδομένων, ο οδικός φωτισμός ανά την Κύπρο απενεργοποιείται 50 λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου και 30 λεπτά μετά τη δύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκατάθεση για την εν λόγω απόφαση θα πρέπει να δώσει και το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού η αλλαγή θα είναι σε παγκύπρια βάση και θα περιλαμβάνει και τους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των τοπικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα