Δρ. Καραγιάννης: Πιο σοβαρή η εικόνα στη Λάρνακα απ’ ότι ήταν στη Λεμεσό (vid)

Για τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες μίλησε το Μεσημέρι και Κάτι, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης των μέτρων στην υπόλοιπη Κύπρο, απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα και ποια διασπορά θα παρατηρηθεί από τις υφιστάμενες αλυσίδες στις άλλες περιοχές της Κύπρου.

Εξέφρασε την ελπίδα να μην δούμε διασπορά ειδικά μεταξύ των αθλητικών ποδοσφαιρικών σωματείων που ευθύνονται αυτή τη στιγμή για τα περισσότερα περιστατικά.

Εξήγησε ότι πρέπει να περιμένουμε να διερευνηθούν όλες οι επαφές μέσω της ιχνηλάτησης αρχικά των στενών επαφών κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλον των θετικών κρουσμάτων. Αυτό θα δώσει μια πιο σαφή εικόνα για το πού βρισκόμαστε.

Σημείωσε ότι οι αλυσίδες στη Λάρνακα συνιστούν μια πιο σοβαρή εικόνα από αυτή που είχαμε στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε ερώτηση τι θα γίνει εάν ξεφύγει η κατάσταση, απάντησε ότι υπάρχει σχέδιο δράσης, έγιναν ασκήσεις επί χάρτου στο Υπουργείου Υγείας και έγιναν κάποιες εισηγήσεις. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στη Λάρνακα είναι αυτά που απέδωσαν στη Λεμεσό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δρ. Τσιούτης: Οι αλυσίδες επεκτείνονται- Νέα cluster και σε άλλες επαρχίες

Λάρνακα: Ακυρώνονται γάμοι στο παρά πέντε – Κραυγές απόγνωσης από μελλόνυμφους

Ο κορωνοϊος εξαπλώνεται (ξανά) - Η παγκόσμια εικόνα

Κωστρίκης: Πώς από θετική βγήκε αρνητική δυο φορές η φοιτήτρια

Keywords
Τυχαία Θέματα