Δρ. Καραγιάννης: Οι αλλαγές στις ημερομηνίες χαλάρωσης μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη  Γ΄φάση άρσης μέτρων και όσα συζητήθηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης.


Σύμφωνα με τον δρα Καραγιάννη, η Κύπρος έχει εξαιρετικά ενθαρρυντική επιδημιολογική εικόνα. «Είπα και στο παρελθόν ότι πρέπει ωστόσο να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, να διαχειριζόμαστε την κατάσταση απομονώνοντας τα κρούσματα, ιχνηλατώντας και την επόμενη μέρα να επιστρέφουμε στην ομαλότητα.  Κρούσματα θα εξακολουθούν

να υπάρχουν», είπε.

Διαβάστε: Τρία νέα κρούσματα-Μαθητής και κρατούμενος δύο από τα περιστατικά

Ερωτηθείς εάν θα επισπευθεί η άρση μέτρων, ο δρα Καραγιάννης ανέφερε πως «μπορεί να επισπευθούν κάποια πράγματα, μπήκαν κάποιες ενότητες μαζί για να υπάρξει λογική στη χαλάρωση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Κάποιες ημερομηνίες έχουν αλλάξει λίγο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε εντελώς».

Διαβάστε: Καθ. Καραγιάννης για Γ΄φάση:Νηπιαγωγεία, γυμναστήρια, πισίνες και οδοφράγματα

Όσον αφορά τον άνοιγμα των αεροδρομίων, με αφορμή τα σημερινά 12 «εισαγόμενα» κρούσματα στην Ελλάδα από το Κατάρ, και κατά πόσον η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο καθηγητής Καραγιάννης είπε πως, «οι χώρες του Κόλπου έχουν μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Εμείς δεν θα δεχόμαστε τέτοιες πτήσεις».

Πρόσθεσε πως δεν οι τουρίστες δεν θα φτάσουν άμεσα τουρίστες στην Κύπρο. «Θα είμαστε σε πιο ασφαλή θέση από την εγχώρια μετάδοση εάν μας τύχει κάτι από τους ταξιδιώτες θα το απομονώσουμε.

Ο δρα Καραγιάννης μίλησε τέλος για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία μας δεν έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα