Διπλή διάκριση για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Διακρίσεις που ανεβάζουν τον πήχη ολοένα και ψηλότερα πέτυχε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αρχή κάνουμε από την διάκριση στο Observatory Magna Charta Universitatum. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του στις βασικές αξίες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και

των ακαδημαϊκών αρχών παγκοσμίως, συγκαταλέγεται – μετά από εξέταση και αξιολόγηση – στα 816 πανεπιστήμια του Observatory Magna Charta Universitatum.

Το εν λόγω, ο Magna Charta Universitatum, το οποίο δημιουργήθηκε από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (EUA) και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, κωδικοποιεί τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της θεσμικής αυτονομίας αλλά και αυτοτέλειας που καθορίζουν, μεταξύ άλλων, τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρηστή διακυβέρνηση και αποτελεσματική λειτουργία των πανεπιστημίων.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Magna Charta Universitatum

Εξίσου σημαντική και ιστορική διάκριση, είναι αυτή που έλαβε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία απένειμε το "Λογότυπο Αριστείας στην Έρευνα: Ανθρώπινο Δυναμικό" (HR Excellence in Research Logo).

Η Επιτροπή, μετά από αξιολόγηση αναγνώρισε τη συμβολή του πανεπιστημίου στην επιστημονική αριστεία, μέσα από την ικανότητα και την υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του στα πεδία της έρευνας.

Βραβείο Αριστείας από την Ε.Ε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Keywords
Τυχαία Θέματα