Διώρυγα του Σουέζ: 12 πλοία υπό Κυπριακή σημαία επηρεάζονται από το ατύχημα

Δώδεκα πλοία υπό κυπριακή σημαία βρίσκονται στη σειρά για να περάσουν από την διώρυγα του Σουέζ, η οποία παραμένει κλειστή.

 «Τα εννέα με κατεύθυνση από Ευρώπη προς Αφρική και τα άλλα τρία από την αντίθετη κατεύθυνση, τα οποία λόγω του περιστατικού αναμένεται να σημειώσουν καθυστερήσεις στις διαδρομές που διεξάγουν», ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης. 

Μέχρι σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα που να εγείρουν ανησυχίες, τουλάχιστον στην Κύπρο.  

«Δεν

εκτιμούμε επί του παρόντος ότι υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία για να επηρεάσουν την οικονομία της Κύπρου. Ίσως προκύψουν καθυστερήσεις σε κάποια πλοία, τα οποία θα προσεγγίσουν κυπριακούς λιμένες», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

«Δεν καταγράφεται οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά, αντιλαμβάνεστε, αν παραταθεί και δη σε βάθος βδομάδων θα δημιουργηθούν προβλήματα», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου. 

Το ατυχές συμβάν καταδεικνύει την σημαντικότητα της ναυτιλίας, η οποία ευθύνεται για τις μεταφορές του 90% του παγκόσμιου εμπορίου. 

Στις αγορές παρατηρείται αύξηση στις τιμές του πετρελαίου κατά 5% περίπου, μετά την υποχώρησή τους κατά 10% τις τελευταίες μέρες, λόγω των lockdown σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Η αύξηση αποδίδεται από τους αναλυτές στο ατύχημα του Σουέζ.  

Διαβάστε επίσης 

Διώρυγα Σουέζ: Καθησυχαστικοί οι ενεργειακοί όμιλοι για τις επιπτώσεις

Διώρυγα του Σουέζ: Η Άγκυρα προσφέρθηκε να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου

Keywords
Τυχαία Θέματα