Διορίζει ερευνητική επιτροπή για ΣΚΤ ο Γεν. Εισαγγελέας

Εν αναμονή αποφάσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο, στον διορισμό ερευνητικής επιτροπής βάσει του νόμου, για να εξετάσει το θέμα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, προχωρεί, σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, παρά τα όσα ακούστηκαν για διορισμό διεθνούς οίκου, αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν επιτρέπεται από τον Νόμο. Ωστόσο, πηγές από τη Νομική Υπηρεσία υπέδειξαν

στον σταθμό μας ότι η επιτροπή που θα διοριστεί, αν θέλει, μπορεί να διορίσει συμβούλους.

Τη διεξαγωγή έρευνας για όσα αρνητικά έλαβαν χώρα στον Συνεργατισμό διαχρονικά και οδήγησαν στη συμφωνία πώλησης του υγιούς δανειακού χαρτοφυλακίου του στην Ελληνική Τράπεζα, συζήτησε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ενώπιον των μελών του Σώματος φαίνεται να τέθηκαν δύο προτάσεις για τη διερεύνηση αδικημάτων, που αφορούν είτε τον καθορισμό Ερευνητικής Επιτροπής είτε τον διορισμό ποινικών ανακριτών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ήθελαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσανατολίζεται να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας από ξένο οίκο εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία του αποτελέσματος, ώστε να μην υπάρξει αμφισβήτηση.

Ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, κληθείς από την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει τις όποιες αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, δεν είναι ξεκάθαρο το ποια θα είναι η υπό διερεύνηση περίοδος, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η έρευνα θα καλύπτει ευρεία περίοδο, η οποία θα ξεκινά πριν το 2013.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ήρθε η ώρα να «διερευνηθούν όλα», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος τόνισε ότι, κατά την άποψή του, ο πυρήνας του προβλήματος βρίσκεται στην προ του 2013 εποχή.

Στο μεταξύ, δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, μετά την Τράπεζα Κύπρου, καθίσταται η Ελληνική Τράπεζα μετά την απορρόφηση του "καλού" Συνεργατισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα