Διορισμός του διπλωμάτη καριέρας Ρίτσαρντ Μουρ ως επικεφαλής της MI6

Τον διπλωμάτη καριέρας και αξιωματούχο της υπηρεσίας πληροφοριών, Ρίτσαρντ Μουρ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας ως τον νέο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, γνωστής ως MI6.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο 57χρονος Μουρ άρχισε να εργάζεται για την MI6 το 1987, μόλις τέσσερα χρόνια πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο Μουρ υπηρέτησε σε διάφορα ανώτερα διπλωματικά αξιώματα και αξιώματα ασφαλείας πριν από τον σημερινό του διορισμό

στην ανώτατη θέση της MI6. Θα παραλάβει την θέση από τον Άλεξ Γιάνγκερ, το φθινόπωρο.

«Επιστρέφει στην Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών με τεράστια εμπειρία και θα εποπτεύει την εργασία μιας ομάδας ανδρών και γυναικών οι ακούραστες προσπάθειες των οποίων σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά οι οποίες είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια και την ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ, την Τετάρτη.

Ο Μουρ, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπηρέτησε ως Βρετανός Πρέσβης στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2014 ως το Δεκέμβριο του 2017. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Γεννημένος στην Λιβύη, σπούδασε φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μεταπτυχιακό με υποτροφία Κένεντι (Kennedy Scholar) από το Χάρβαρντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα