Δίωρη διαμαρτυρία από εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού

Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την υποστελέχωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών στην Λεμεσό και την μακρά λίστα αναμονής εξέτασης υποψήφιων οδηγών, αναφέρουν οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, που το πρωί πραγματοποίησαν την προαναγγελθείσα δίωρη διαμαρτυρία τους.

Σε δηλώσεις του έξω από τα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών (ΣΙΣΟΚ) Επαρχίας Λεμεσού, Σίμος Κουφαλής, ανέφερε πως έχει εξαντληθεί η υπομονή

των ίδιων των υποψήφιων οδηγών, που λόγω της υποστελέχωσης του τμήματος σε εξεταστές περιμένουν πέντε μήνες για να λάβουν ημερομηνία εξέτασης.

"Όταν κάποιος νεαρός οδηγός έχει 25-30 ώρες εκπαίδευσης και δεν επιτύχει στην πρώτη εξέταση, επιλέγει συνήθως να οδηγεί χωρίς άδεια και ασφάλεια μέχρι να έρθει το επόμενο ραντεβού για επανεξέταση, με αποτέλεσμα να παρανομεί", συμπλήρωσε.

Το θέμα, πρόσθεσε, θα συζητηθεί σε συνάντηση που ορίστηκε στις 4 Απριλίου με την Υπουργό Μεταφορών και τόνισε ότι ο Σύνδεσμος ζητά την ενίσχυση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών της Λεμεσού με επιπρόσθετους εξεταστές, υπενθυμίζοντας ότι το 2018 αποχώρησαν τρεις εξεταστές.

Ως αποτέλεσμα αυτού, συνέχισε, χρειάστηκε η απόσπαση δυο εξεταστών από την Πάφο για να ενισχύσουν τους δυο εξεταστές που παρέμειναν στην Λεμεσό, ωστόσο αυτό δεν έχει λύσει το πρόβλημα, υπέδειξε.

Ανέφερε, ακόμη, πως το πρόβλημα εντείνεται στις αρχές του καλοκαιριού, όταν οι αιτήσεις σχεδόν διπλασιάζονται λόγω των τελειόφοιτων μαθητών και της επιστροφής φοιτητών, και σημείωσε ότι οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού αναγκάζονται πολλές φορές να κλείνουν ραντεβού εξέτασης των μαθητών τους στην Επαρχία Πάφου.

Σε σχόλιο ότι χθες το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα, 18 Μαρτίου, θα προστεθούν επιπρόσθετες εξετάσεις υποψηφίων οδηγών για τον μήνα Απρίλιο, στην Επαρχία Λεμεσού, ο κ. Κουφαλλής είπε πως αυτό έγινε μετά την εξαγγελία της διαμαρτυρίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα