Δίωρη αποχή από τα μαθήματα στο Γ΄ Δημοτικό Ιδαλίου λόγω εργοστασίων ασφάλτου

Σε νέα μέτρα αντίδρασης για τη συνεχιζόμενη ρύπανση του αέρα στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, προχωρεί ο Σύνδεσμος Γονέων Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας, με κύριο αίτημα την εκ νέου παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για καθορισμό νέου τελικού χρονοδιαγράμματος για την άμεση και οριστική

μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Εργοστάσια ασφάλτου: Φωτογραφίες και βίντεο από το μαρτύριο των κατοίκων


Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Γονέων και η ΠΟΕΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες συνθήκες που συνεχίζουν να βιώνουν καθημερινά τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, αποφάσισαν όπως πραγματοποιηθεί: δίωρη αποχή από τα μαθήματα την Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 9:05 π.μ.

Στις 8:30 π.μ., έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στην παρουσία του Δημάρχου Ιδαλίου, της ΠΟΕΔ και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας. Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, κύριο αίτημα τους είναι η εκ νέου παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για καθορισμό νέου τελικού χρονοδιαγράμματος για την άμεση και οριστική μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από την περιοχή και στόχος τους είναι να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών τους και να τους προσφέρουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίωρη, Γ΄ Δημοτικό Ιδαλίου,diori, g΄ dimotiko idaliou