Δημοτικές Εκλογές Αμμ/στου: Φόβος για ρεκόρ αποχής – Όσα πρέπει να ξέρετε

Υπό το φόβο καταγραφής ενός νέου ρεκόρ αποχής, διεξάγονται την ερχόμενη Κυριακή (25/8), οι αναπληρωματικές δημαρχιακές εκλογές για την Αμμόχωστο, μετά τον αδόκητο χαμό του Αλέξη Γαλανού.

Εν μέσω πολιτικού θέρους σ΄ ότι αφορά τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις προθέσεις της κατοχικής πλευράς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου, 31.584 Αμμοχωστιανοί, καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν έναν εκ των πέντε υποψηφίων για την δημαρχία.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογή στη θέση του δημάρχου,

διεκδικούν οι Σίμος Ιωάννου (υποστηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών), Νίκος Κάρουλλας (υποστηρίζεται από ΔΗΣΥ), Λίνος Παπαγιάννης (βουλευτης ΕΛΑΜ), Ανδρέας Λόρδος (ανεξάρτητος υποψήφιος) και Γιώργος Σταυρή (ανεξάρτητος υποψήφιος).

Την Τετάρτη (21/8) έλαβε χώρα συνάντηση στην επαρχιακή διοίκηση Αμμοχώστου παρουσία του Εφόρου Εκλογών Κύπρου Κυπριανού και των Βοηθών Εφόρων άλλων επαρχιών. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Εκλογικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Δημητρίου, το υπουργείο Εσωτερικών, είναι πανέτοιμο να φέρει εις πέρας κι αυτή την εκλογική διαδικασία.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 το πρωί. Μεταξύ 12:00 – 13:00 οι κάλπες θα κλείσουν και δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση λόγω διαλείμματος. Στις 13:00 θα ανοίξουν και πάλι για να κλείσουν οριστικά στις 18:00.

Ο έπαρχος Αμμοχώστου, Γιώργος Χρυσαφίνης θα προβεί σε τέσσερις ανακοινώσεις οι οποίες θα αφορούν την προσέλευση. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη θα γίνει στις 10:00 το πρωί, η δεύτερη στις 12:00, η τρίτη στις 15:00 και η τελευταία στις 18:00 με το κλείσιμο των καλπών.

Ο κ. Δημητρίου, σε δηλώσεις του στο Sigmalive, προσκάλεσε του Αμμοχωστιανούς να συμμετάσχουν στις εκλογές και μέσα από τη ψήφο τους να δώσουν τις δικές του απαντήσεις στα όσα σχεδιάζει η κατοχική δύναμη.

Το υπουργείο Εσωτερικών, δεν κρύβει την ανησυχία του σ΄ ότι αφορά την αποχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η προσέλευση έφτασε μόλις το 40%. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών καθώς επίσης και ένεκα του γεγονότος ότι οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν μόνο δήμαρχο και όχι και δημοτικούς συμβούλους η αποχή ενδέχεται να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ.

Προβλέψεις οι οποίες φυσικά είναι στο χέρι των Αμμοχωστιανών να ανατρέψουν.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα