Δημιουργία Εγχειριδίου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας

Οι εταίροι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Rethink (Reduce-Reuse-Recycle) “Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση των Αποβλήτων στην Κύπρο”, έχουν δημιουργήσει το αρκετά πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Κύπρου “Εγχειρίδιο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας”.

Στόχος του συγκεκριμένου Εγχειριδίου είναι η ενημέρωση των Δημοσιογράφων και των ΜΜΕ για τις αρχές της Μείωσης, Επαναχρησιμοποίησης και Ανακύκλωσης των αποβλήτων, την υφιστάμενη

κατάσταση στην Κύπρο και τις εξελίξεις και τάσεις στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων στην Κύπρο και το Εξωτερικό. Το Εγχειρίδιο μπορεί να λειτουργήσει και ως βοήθημα για τους φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Το Εγχειρίδιο εκδόθηκε από την Green Dot Κύπρου. Τη γενική επιμέλεια είχε ο κ. Γιώργος Παυλίδης ενώ κείμενα για το εγχειρίδιο έγραψαν οι Γιώργος Παυλίδης, Άρτεμις Παλαιογιάννη – Μπέλλου, Γιώργος Κίρκος, Σάκης Θεοδοσίου και Κυριάκος Παρπούνας. Ο σχεδιασμός του Εγχειριδίου έγινε από την Appios Communications. Η εκτύπωση του Εγχειριδίου έγινε με την οικονομική στήριξη της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Οι εταίροι της Εκστρατείας Rethink ευελπιστούν ότι το συγκεκριμένο Εγχειρίδιο θα λάβει την απαιτούμενη προσοχή και θα αξιοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και επαγγελματία στο χώρο της Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας. Έτσι, θα υπάρξει μια πιο έγκυρη, έγκαιρη και συστηματική ενημέρωση των Κυπρίων πολιτών στα θέματα ορθής διαχείρισης των αποβλήτων τους και των αρνητικών συνεπειών που η λανθασμένη διαχείρισή τους εγκυμονεί.

Το Εγχειρίδιο έχει ήδη αποσταλεί σε Πανεπιστήμια, Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων, Εφημερίδες, Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και Ηλεκτρονικά Έντυπα. Επίσης, είναι διαθέσιμο διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του προγράμματος Rethink www.rethink.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα