Δικοινοτική εκδήλωση στην Πύλη Αμμοχώστου για διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων

Εκατόν οκτώ οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, συντεχνίες και ΜΚΟ συνδιοργανώνουν το πρωί του Σαββάτου, 26 Μαρτίου τη δικοινοτική εκδήλωση «Για την ειρήνη και την λύση ανοίξτε όλους τους δρόμους!».Εκ μέρους των οργανωτών, οι Ηλίας Δημητρίου και Σενέρ Ελτζίλ σημείωσαν την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες για μια Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

με πολιτική ισότητα, και θεωρούν επείγουσα την κινητοποίηση για εφαρμογή ΜΟΕ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Σαν τέτοιο μέτρο, ανέφερε ο κ. Δημήτριου, επικεφαλής του γραφείου επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ, είναι η διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων σε ολόκληρη την Κύπρο που παραμένει ένα ανεκπλήρωτο αίτημα που απαιτεί άμεση ικανοποίηση. Η κινητοποίηση του Σαββάτου είναι ένα πρώτο βήμα, πρόσθεσε.

«Η δράση μας αυτή είναι η αρχή. Σκοπός μας είναι η κλιμάκωση των προσπαθειών μας σε συνεργασία με όλους όσους εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πέτυχουμε τον στόχο αυτό». Η διάνοιξη των νέων διόδων στη Λευκωσία (Πύλες Αμμοχώστου και Πάφου), συνέχισε ο κ. Δημητρίου, στην περιοχή Αθηένου και Λουρουτζίνας, στα Κόκκινα και αλλού, έχει συζητηθεί επανειλημμένα εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια και γι’ αυτό άμεσα επιβάλλεται η λήψη αποφάσεων, κατέληξε.

Βρισκόμαστε στους δρόμους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για μια λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ, δήλωσε από την πλευρά ο Σενέρ Ελτζίλ, γγ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, πρόσθεσε, για μια Κύπρο ενωμένοι, χωρίς συρματοπλέγματα που την διαχωρίζουν και χωρίς ξένα στρατεύματα. Ακόμα και αν οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες είναι κακές και στις δύο πλευρές του νησιού, δεν μπορούν να μας κρατήσουν πίσω, ανέφερε λέγοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες οι δύο κοινότητες πρέπει να συνεργαστούν ακόμη περισσότερο και γι’ αυτό θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, είπε, ζητούν να υπάρξουν νέα σημεία διέλευσης που θα βοηθήσουν στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική συνεργασία των δύο κοινοτήτων, και βοηθούν σε μια μόνιμη ειρήνη.

Σημείωσε ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει το αίτημα για διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται η κοινή εκδήλωση μεθαύριο Σάββατο. Υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το να προχωρήσουν τα ΜΟΕ, όπως κι αυτά που αφορούν το Βαρώσι και τ’ άλλα θέματα, βοηθούν σημαντικά στην ειρήνη και τη λύση. «Βασικός μας στόχος είναι η λύση», τόνισε.

Ο κ. Ελτζίλ κάλεσε όλους, όχι μόνο τα μέλη των 108 συνδιοργανωτών, να στηρίξουν αυτή την εκδήλωση και να συμμετάσχουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30. Στα κατεχόμενα θα συγκεντρωθούν στο πάρκο Κουγιουλού και στις ελεύθερες περιοχές στην οδό Σαλαμίνος, κοντά στην είσοδο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου. Θα πορευθούν παράλληλα και γύρω στις 12.15 θα φτάσουν στις δύο πλευρές του οδοφράγματος που οδηγεί στην Πύλη Αμμοχώστου, όπου θ’ αφήσουν μπαλόνια στον αέρα. Θα επιδώσουν επίσης σε εκπρόσωπο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κοινό έγγραφο με τα αιτήματά τους προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα