ΔΗΚΟ: Ψηφίζει τα νομοσχέδια, ζητά ανάληψη ευθυνών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα του Συνεργατισμού και των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Το ΕΚ γραφείο του ΔΗΚΟ, αποφάσισε να ψηφίσει τα νομοσχέδια για Συνεργατισμό και ΜΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστο Ορφανίδη όπως εάν δεν εφαρμοστεί

το σχέδιο ΕΣΤΙΑ από την 1/1/2019, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση, τότε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ δεν θα εγκρίνει τους προϋπολογισμούς.

Οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ:

1. Σημείωσαν ως θετική εξέλιξη και επιτυχία του Δημοκρατικού Κόμματος την υιοθέτηση των εισηγήσεων του Κόμματος στα υπό συζήτηση κυβερνητικά Νομοσχέδια.

2. Σημείωσαν ως θετική εξέλιξη και επιτυχία του Δημοκρατικού Κόμματος την ετοιμασία από την Κυβέρνηση των σχεδίων Εστία και Φορεα Διαχείρισης των ΜΕΔ του Συνεργατισμού και τόνισαν την πρόθεση του Κόμματος να παρακολουθήσει και να διασυνδέσει την εφαρμογή των σχεδίων αυτών, με τον κρατικό προυπολογισμό του 2019.

3. Αποφασισαν να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ερχόμενη Κυριακή.

4. Επιμένουν στην ανάγκη ανάληψης ευθύνης και παραίτησης των υπαίτιων του εκβιασμού της κοινωνίας και του καταθετικού συστήματος και τονίζουν ότι η παραμονή στις θέσεις τους, σε πολιτικό και εποπτικό επίπεδο, ενισχύει την αναξιοπιστία των αρμόδιων θεσμών και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα