Δικαίωση Μπουλούτα&Φόρου για μη εμφάνιση σε Δικαστήριο

Δικαίωση με απόφαση του Ανωτάτου για Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, αναφορικά με μη εμφάνισή τους στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
Μεταξύ άλλων, στην απόφαση του Ανωτάτου αναφέρεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση παρέλειψαν να εμφανιστούν ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στις 15 Φεβρουαρίου του 2016.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη για σκοπούς παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο. Ενώπιον του Δικαστηρίου, όμως, εμφανίστηκαν οι συνήγοροί τους, δηλώνοντας ότι σκοπός της εμφάνισής τους ήταν η αμφισβήτηση της επίδοσης του κατηγορητηρίου, η οποία έγινε

στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση δε που το Δικαστήριο αποφάσιζε ότι η επίδοση ήταν νομότυπη, τότε θα εμφανίζονταν εκ μέρους των κατηγορουμένων για σκοπούς παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο.

Το Ανώτατο σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του ότι συμφωνεί με την εισήγηση των αιτητών ότι η μη παρουσία τους ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου δεν συνιστούσε καταφρόνηση και δεν παρείχε λόγο έκδοσης του εντάλματος σύλληψής τους, διαπίστωση που αποκαλύπτει νομικό σφάλμα στην απόφαση του Δικαστηρίου και υπέρβαση εξουσίας.

Όπως προκύπτει, δεν είναι υποχρεωτικό να εμφανιστεί κάποιος σε Δικαστήριο, όταν προηγουμένως τού έχει επιδοθεί κατηγορητήριο στο εξωτερικό και εκπροσωπηθεί από δικηγόρο στο Δικαστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα