Διήμερη επίσκεψη στον Λίβανο πραγματοποιεί ο Φ.Φωτίου

Ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ συμμετείχαν στη συνδιάσκεψη της λιβανικής διασποράς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου Gebran Bassil.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο περιθώριο της συνδιάσκεψης έλαβε χώρα και άτυπη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου, με τη

συμμετοχή του κ. Φωτίου, του κ. Κουίκ και του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου, η οποία εξέτασε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διασπορά των τριών χωρών.

Οι τρεις πλευρές αποφάσισαν όπως καθορισθούν δράσεις συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, με έμφαση στον τουρισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, όπως είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου.

Ο κ. Φωτίου ολοκληρώνει αύριο τη διήμερη επίσκεψή του στον Λίβανο με συναντήσεις που θα έχει με τον Πατριάρχη των Μαρωνιτών στην Αντιόχεια, Bechara Boutros al-Rahi και με τον Καθολικό Πατριάρχη των Αρμενίων Αράμ Α`. Επίσης, θα συναντήσει την Πρόεδρο και μέλη της κυπριακής κοινότητας Βηρυτού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα