Διευκρινίσεις από την εταιρεία ATUM για το Eden City Cyprus

ΗεταιρείαATUMDevelopmentsLtdβρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση και επικοινωνία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων σχετικά με τις διερευνητικές ανασκαφές που λαμβάνουν χώρα στη γη όπου θα ανεγερθεί μέρος του έργου EdenCityCyprus.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναγκάζουν την εταιρεία να δημοσιοποιήσει την πρόθεση, που γραπτώς έχει εκφράσει, να καλύψει, μέρος ή ολόκληρο το κόστος της Ανασκαφικής Διερεύνησης,υπό την εποπτεία του αρμόδιου Τμήματος, με στόχο τη συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας.Συγκεκριμένα, η εταιρεία

υπέβαλε την εν λόγω πρόθεση γραπτώς προς το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και στο Τμήμα Αρχαιοτήτων στις 20 Οκτωβρίου 2016.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο διάλογος με την αρμόδια διαπραγματευτική επιτροπή, σχετικά με το σύνολο του έργου EdenCityCyprus, συνεχίζεται κανονικά, παρά τις όποιες καθυστερήσεις και εν αναμονή του πορίσματος του ανεξάρτητου, διεθνούς συμβουλευτικού οίκου σχετικά με την αξία της κρατικής γης και του τεχνητού νησιού.

Η ATUMDevelopmentsLtd διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με καλή θέληση τη συνεργασία με όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, προσβλέποντας στη σύντομη υλοποίηση του έργου, το οποίο θα έχει πολλά και ουσιαστικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα