Διάταγμα για 3ετη εποπτεία παιδεραστή που αποφυλακίστηκε με χάρη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε τη περασμένη Δευτέρα, διάταγμα εποπτείας του παιδεραστή ο οποίος απολύθηκε από τις φυλακές με προεδρική χάρη.

Το διάταγμα εξασφάλισε η Νομική Υπηρεσία και τώρα κινούνται οι διαδικασίες για να τεθούν οι όροι κάτω από τους οποίους θα τεθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο Δικαστήριο εμφανίστηκε ο καταδικασθείς μαζί με τον δικηγόρο του και συμφώνησε στην έκδοσή του χωρίς να φέρει ένσταση.

Το διάταγμα συντάσσεται ούτως ώστε να παραδοθεί

στην Αρχή Εποπτείας καταδικασθέντων για αδικήματα σεξουαλικής φύσης κατά ανηλίκων και προβλέπει την παραπομπή του αποφυλακισθέντα στην Αρχή Εποπτείας για περίοδο τριών ετών.

Μόλις η Αρχή Εποπτείας ενημερωθεί για την έκδοση του διατάγματος θα συνέλθει ώστε να καθορίσει και τους όρους εποπτείας του.

Ο καταδικασθείς, αναμένεται να παραπεμφθεί για παρακολούθηση ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού σε προκαθορισμένες φορές. Οι πρόνοιες του διατάγματος, είναι υποχρεωτικές και ο εποπτευόμενος αν αρνηθεί να εκπληρώσει τους όρους που θα του θέσει η Αρχή Εποπτείας, μπορεί να παραπεμφθεί στο δικαστήριο για παρακοή διατάγματος και προβλέπονται ποινές μέχρι και φυλάκιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα