Διαμαρτυρία «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» στο οδόφραγμα Δερύνειας

Με σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί – είμαστε όλοι Κερυνιώτες» η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» πραγματοποιεί εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο οδόφραγμα Δερύνειας.


Σε γραπτή ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία «απορρίπτει κάθε ιδέα τουρκοποίησης της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και καλεί κάθε πρόσφυγα, από κάθε τουρκοκρατούμενη γωνιά, να ενώσει τη φωνή του για να καταστεί σαφής ο πόθος του κυπριακού Ελληνισμού για απελευθέρωση. Αμφισβητεί κάθε υπόσχεση για επιστροφή ενός κομματιού των Βαρωσίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες του και επαναλαμβάνει

ότι η Κερύνεια, η Μόρφου, η Καρπασία, η Μεσαορία και η μισή Λευκωσία δεν θα γίνουν θυσία στον βωμό του συμβιβασμού».

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» καλεί «όλα τα προσφυγικά σύνολα, τους Μορφίτες, τους Κερυνειώτες, τους Καρπασίτες, τους Αμμοχωστιανούς, να διατρανώσουν ξανά και να επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη το σύνθημα «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους». Καλεί κάθε πολίτη που δεν συμβιβάζεται με την κατοχή και τον φασισμό, τον εποικισμό και την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα εγκλήματα πολέμου και τον συμβιβασμό να παρευρεθεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Στην ανακοίνωση η Πρωτοβουλία «καλεί κάθε πολίτη που απορρίπτει κάθε ιδέα διχοτόμησης, κάθε ιδέα τουρκοποίησης, κάθε ιδέα θυσίας της Κερύνειας για υπόνοιες επιστροφής στην Αμμόχωστο, κάθε ιδέα δημιουργίας «χαμένων πατρίδων» για την επικράτηση της ήττας και του οδυνηρού συμβιβασμού, να φωνάξει ότι δεν θα ανεχτεί το μακρύ χέρι της κατοχικής Τουρκίας σε καμιά γωνιά της πατρίδας του, από το Βαρώσι μέχρι την Κερύνεια και από τους Σόλους μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως θα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου χώροι συγκέντρωσης για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν το Σάββατο στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Συγκεκριμένα στη Πάφο ο χώρος συγκέντρωσης που θα γίνει στις 3.30 είναι στο Παφιακό Στάδιο, στη Λευκωσία στις 16.30 στο Γήπεδο ΓΣΠ, στη Λεμεσό επίσης στις 16.30 στο χώρο στάθμευσης της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανάσιου, στη Λάρνακα στις 5 το απόγευμα στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και στην Αμμόχωστο στις 5.30 στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας.

Σημειώνεται πως «καθ΄όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID – 19, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα