Διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας #CNPCYPRIALIFEHackCamp

H CNPCYPRIALIFE Καινοτομεί: Με τον πρώτο διαγωνισμό HackCamp ανοικτής καινοτομίας στον ασφαλιστικό κλάδο ζωής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 14 Δεκεμβρίου, ο διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας #CNPCYPRIALIFEHackCamp στον τομέα της Ασφάλισης Ζωής. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Microsoft Innovation Center και το Department of Computer Science

and Engineering του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και υποστηρίχθηκε από τη CNP CYPRIALIFE.

Συμμετείχαν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, σχεδιαστές, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, επιχειρηματικοί σύμβουλοι, επαγγελματίες, φοιτητές και ευρύτερα όσοι ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική εμπειρία καινοτομίας.

Στο χαιρετισμό της, η Γενική Διευθύντρια της CNP CYPRIALIFE κα Άντρη Καλλιμάχου τόνισε τη σημασία ενδυνάμωσης της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από τις ευκαιρίες που ανοίγει ο δρόμος της καινοτομίας. Αναφερόμενη στη σημασία να υπάρχει υποστήριξη στις νέες ιδέες που έχουν προοπτική, σημείωσε πως «πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή startup εταιρία, που θα βοηθηθεί από τη CNP CYPRIALIFE να συνεχίσει δυναμικά την προσπάθειά της».

Κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν να αξιοποιηθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες των συμμετεχόντων για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών, που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των εργαλείων και μεθόδων που εφαρμόζονται σήμερα στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ζωής. Κάτι που τελικά θα έχει αντίκρισμα στους ασφαλισμένους της CNP CYPRIALIFE μέσα από τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πελάτη και της προσφοράς νέων πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι διαγωνιζόμενοι, με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από τη CNP CYPRIALIFE και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που τους βοηθούν να σχεδιάσουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα και να τη μετατρέψουν σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου. Ταυτόχρονα, η εμπειρία τους έδωσε την ευκαιρία να δικτυωθούν με στελέχη στο χώρο της Ασφάλισης.

Υπήρξαν δύο νικήτριες ομάδες. Ο πρώτος νικητής (ομάδα Κυριάκου Τούμπα &Στέφανου Χριστοδούλου) κέρδισε χρηματικό έπαθλο της τάξης των €800 και ο δεύτερος νικητής (ομάδα Βασίλειου Φράγκου &Πέτρου Παπαϊωάννου) κέρδισε χρηματικό έπαθλο της τάξης των €400. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα στους νικητές να συζητήσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας τους με τη CNP CYPRIALIFE για περαιτέρω επεξεργασία και ενδεχόμενη υλοποίηση της ιδέας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα