«Δεν θα επηρεαστεί η Κύπρος από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως της Ελλάδας»

Παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται στο κλοιό έντονων καιρικών φαινόμενων, αυτά δεν φαίνεται να επηρεάζουν το σκηνικό του καιρού, στην Κύπρο.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ενώπιον μας αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνονται έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που παρατηρούνται στην Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στο SigmaLive,

o λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μιχάλης Μούσκος.

Ο κ. Μούσκος ανέφερε πως, ο καιρός θα αλλάξει την Τρίτη, «την Τρίτη και την Τετάρτη θα υπάρξουν μεμονωμένα βροχές και καταιγίδες, ωστόσο η θερμοκρασία κυμαίνεται στις μέσες τιμές».

Σήμερα και αύριο, πρόσθεσε ο κ. Μούσκος θα παρατηρείται ηλιοφάνεια, ενώ εάν την Κυριακή τα στοιχεία δείξουν έντονα φαινόμενα το κοινό θα ενημερωθεί αναλόγως.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται από την Τρίτη.

Το απόγευµα, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά κατά τόπους µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά τοπικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα καταστούν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος. Την Τρίτη και την Τετάρτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να είναι περισσότερα την Τετάρτη. Την Τρίτη αναµένεται αραιή σκόνη, που την Τετάρτη θα υποχωρήσει σταδιακά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τρίτη θα σηµειώσει άνοδο. Την Τετάρτη αναµένεται πτώση της θερµοκρασίας, η οποία θα παραµείνει όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα