Δεν πάει για κατάθεση ο λειτουργός που κατήγγειλε παρενόχληση στο Πουρνάρα

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, εξήγγειλε διοικητική και αστυνομική έρευνα για τις καταγγελίες περί παρενόχλησης ανηλίκων στο Πουρνάρα από ενήλικες, τις οποίες υπέβαλε ο λειτουργός της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, Γιώργος Αηλιώτης, ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής αλλά και στην παρουσία του προαναφερθέντος υπουργού.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, στα πλαίσια της Αστυνομικής Έρευνας οι ανακριτές κάλεσαν

επανειλημμένως τον υπό αναφορά λειτουργό της ύπατης αρμοστείας να μεταβεί για καταγγελία και κατάθεση για το εν λόγω περιστατικό και τις δηλώσεις που άφησαν τους πάντες εμβρόντητους, χωρίς όμως ο ίδιος να παρουσιαστεί, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς και κλείνοντας ραντεβού σε διάφορες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, στα οποία δεν παρουσιάστηκε.

   Παρά ταύτα, οι πληροφορίες μας λένε ότι οι αστυνομικές έρευνες προχωρούν και αναμένεται να ληφθούν οπτικογραφημένες καταθέσεις από άλλα πρόσωπα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, κατά την διάρκεια των σημερινών του δηλώσεων από το χώρο κράτησης αιτούντων πολιτικών ασύλων στην Κοκκινοτριμιθιά ανέφερε πως σύμφωνα με την Νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ποινικό αδίκημα να κατέχεις τέτοιους είδους πληροφορίες και να μην προβαίνεις σε καταγγελία στην Αστυνομία, αφού αποτέλεσμα των πράξεών σου είναι τα παιδιά αυτά να εκτίθενται για περισσότερες ημέρες σε πιθανό κίνδυνο.

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γιώργος Αηλιώτη, τρία ανήλικα αγόρια φέρεται να παρενοχλήθηκαν στο Προσωρινό Κέντρο φιλοξενίας από ενήλικες αιτητές ασύλου.   

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΣ: Οδηγίες για διερεύνηση καταγγελίας για παρενόχληση νεαρών στο Πουρνάρα

Πουρνάρα: Αναστάτωση με αφορμή την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα