Μαυρογιάννης: Έχασε για 4 ψήφους, παραμένει διαπραγματευτής

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν κατάφερε για μόλις τέσσερις ψήφους να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της 71ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παραμένει, ωστόσο, διαπραγματευτής στο Κυπριακό.

Μετά από μια αμφίρροπη, όπως αναμενόταν, εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Μαυρογιάννης έχασε οριακά από τον ανθυποψήφιο του, Peter Thomson, από τα νησιά Φίτζι.

Οι ψήφοι, τις οποίες εξασφάλισε ο κ. Μαυρογίαννης ήταν 90 έναντι 94 που εξασφάλισε ο ανθυποψήφιος του. Συνολικά ψήφισαν 192 χώρες, 185

ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Για την προεκλογική εκστρατεία Μαυρογιάννη έγινε μια πολύ συντονισμένη και ουσιαστική δουλειά από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών και τον Ιωάννη Κασουλίδη.

Επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις

"Δώσαμε μια αξιοπρεπή μάχη, την οποία χάσαμε για λίγες μόνο ψήφους. Δεν μας απογοητεύει το γεγονός αυτό, καθώς γνωρίζαμε ότι θα δίναμε μια δύσκολη και αμφίρροπη μάχη για μια εξαιρετικής σημασίας θέση", δήλωσε στο Sigmalive, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μαυρογιάννης θα επιστρέψει κανονικά στη θέση του ως διαπραγματευτής για το Κυπριακό.

Συγχαρητήρια στον Πίτερ Τόμσον

Συγχαρητήρια έδωσε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, στον Πίτερ Τόμσον για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της, στο twitter, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλες τις χώρες που ψήφισαν την Κύπρο.

"Η μη εκλογή δεν μειώνει την προσπάθεια"

Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η μη επίτευξη του στόχου εκλογής δεν μειώνει με οποιονδήποτε τρόπο τη σοβαρή προσπάθεια που κατεβλήθη από τον Υπουργό Εξωτερικών, το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και τον ίδιο τον κ. Μαυρογιάννη, προς την κατεύθυνση του στόχου αυτού».

Keywords
Τυχαία Θέματα