Δεν αποκλείονται μέτρα για συναθροίσεις – Συνάντηση Ιωάννου με επιδημιολόγους

Ο Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας για αξιολόγηση της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα δεδομένα των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι τα μέτρα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λάρνακας σε ό,τι αφορά στις συναθροίσεις ήταν αποτελεσματικά, αφού παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στην Επαρχία. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πρόθεση για επέκταση των μέτρων.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, εντοπίζεται αύξηση κρουσμάτων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ενώ προκύπτουν αλυσίδες κρουσμάτων κυρίως σε εργασιακούς χώρους και από το οικογενειακό

περιβάλλον.

Δείτε εδώ: 20 κρούσματα: Μεγαλώνουν τα cluster- Θετικός εκπαιδευτικός στην Πάφο

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση αξιολογήθηκαν τα δεδομένα και το ενδεχόμενο να ληφθούν αποφάσεις για εφαρμογή έκτακτων μέτρων που θα επικεντρώνονται στις κοινωνικές συναθροίσεις. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, η κατάσταση παρακολουθείται προσεκτικά και οι όποιες ενέργειες θα γίνουν στη βάση των επιδημιολογικών στοιχείων.

Επίσης, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε επιχειρήσεις/εργασιακούς χώρους προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας και την επιστημονική ομάδα. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η ανάγκη μεγαλύτερης εμπλοκής των ίδιων των υπεύθυνων των επιχειρήσεων και εντός των επόμενων ημερών θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης με τις συντεχνίες των εργοδοτουμένων (ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ) και τις Ομοσπονδίες Εργοδοτών (ΠΟΒΕΚ, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ). Ο στόχος είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και περισσότερη εμπλοκή των υπεύθυνων για την ασφάλεια και την υγεία στους διάφορους εργασιακούς χώρους, για να καταστεί εφικτή η μείωση των κρουσμάτων στους χώρους αυτούς και η συνεπέστερη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ορθής και πιστής τήρησης των μέτρων και των πρωτοκόλλων που υπάρχουν, για να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν περισσότεροι περιορισμοί.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα