Δεύτερο "σαρωτικό" βράδυ Αστ/μιας-Ναρκωτικά, ρόπαλα και..ραλίστες

Μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών - Ε.Ο.ΜΟ. και μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – Ο.Π.Ο.Δ., της Τροχαίας Αρχηγείου, διενήργησαν συντονισμένες επιχειρήσεις ελέγχων στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας και στους αυτοκινητόδρομους και το δευτερεύον οδικό τους δίκτυο παγκύπρια, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο πάταξης του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματοδών ποτών, τα μέλη της Αστυνομίας

εντόπισαν 25 πρόσωπα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης και προχώρησαν στην καταγγελία των εν λόγω οδηγών.

Έγιναν συνολικά 170 καταγγελίες για παράβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν ακόμη 83 διάφορες τροχαίες παραβάσεις, όπως η οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς προστατευτικό κράνος, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παράβαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, γύρω στις 11.00 χθες το βράδυ, τα μέλη του Ε.Ο.Μ.Ο., ανέκοψαν 18χρονο, ο οποίος οδηγούσε μοτοποδήλατο σε δρόμο στην περιοχή Λατσιών. Σε έρευνα που ακολούθησε τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στην κατοχή του 18χρονου κοκαΐνη βάρους 3.5 γραμμαρίων, ξηρή φυτική ύλη κάνναβης βάρους 5 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας και προχώρησαν στη σύλληψη του για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών και υπόθεση τροχαίων παραβάσεων, αφού o 18χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών με θετικό αποτέλεσμα.

Μικροποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε στην κατοχή ακόμη ενός προσώπου, ο οποίος ανακόπηκε για έλεγχο από τα μέλη του Ε.Ο.Μ.Ο., δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα σήμερα, σε δρόμο στην περιοχή Αγλαντζιάς, όπου οδηγούσε το αυτοκίνητο του. Εναντίον του διερευνάται επίσης υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, αφού υποβλήθηκε σε προκαταρτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών με θετικό αποτέλεσμα.

Εναντίον άλλου οδηγού αυτοκινήτου διερευνάται υπόθεση κατοχής επιθετικού οργάνου, αφού κατά τη διάρκεια ελέγχου, τα μέλη του Ε.Ο.Μ.Ο., εντόπισαν στην κατοχή του ένα ξύλινο ρόπαλο.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, τα μέλη του Ε.Ο.Μ.Ο., εντόπισαν δύο πρόσωπα να οδηγούν τα οχήματα τους σε αστικούς δρόμους της επαρχίας Λευκωσίας με ταχύτητα 101 και 129 χιλιομέτρων αντίστοιχα, αντί 50 χιλιομέτρων ανά ώρα, που είναι το επιτρεπόμενο από τον Νόμο όριο ταχύτητας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 24ώρου που πέρασε, τα μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου παρείχαν οδική βοήθεια σε 22 συνολικά οδηγούς οχημάτων.

Οι συντονισμένες δράσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται καθημερινά στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα