Χωρίς νερό περιοχές στην επαρχία Λευκωσίας

Μια βλάβη στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί με νερό τις περιοχές Ανθούπολης, Δευτεράς, Ψιμολόφου μέχρι και τα χωριό Ανάγυια, έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν αρκετές εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς νερό, από την Παρασκευή. Πρόκειται για βλάβη διαρροής στον αγωγό.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν από χθες ότι η βλάβη θα διορθωνόταν άμεσα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η βλάβη είναι σε μεγάλο βάθος και αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια επιδιόρθωσης.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων συνεχίζει να δίνει ροή νερού, παρά τη βλάβη,

ροή ωστόσο που δεν είναι αρκετή έτσι ώστε όλα τα νοικοκυριά να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, λόγω κυρίως της πίεσης του νερού.

Από χθες γίνονται προσπάθειες και μελέτες για να καταστεί δυνατή η επιδιόρθωση της βλάβης, ενώ θα συνεχιστούν σήμερα αλλά και αύριο οι εργασίες με στόχο να καταφέρουν οι υπηρεσίες να επιδιορθώσουν το όλο ζήτημα άμεσα.

Αναμένεται ότι οι υπηρεσίες θα δουλέψουν εντατικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρωινές ώρες, όπως μας έχουν διαβεβαιώσει οι αρμόδιες αρχές.

Η βλάβη αυτή επηρεάζει εκατοντάδες νοικοκυριά και για το λόγο αυτό οι πολίτες καλούνται να είναι υπομονετικοί και να κάνουν όσο το δυνατόν πιο φειδωλή χρήση του νερού μέχρι να επιδιορθωθεί πλήρως το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα