Χωρίς κατάληξη το θέμα παραχώρησης χορηγιών σε προσφυγικά σωματεία

Για πολλοστή φορά και χωρίς και πάλι να υπάρξει κατάληξη, συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Προσφύγων το ζήτημα της παραχώρησης χορηγιών σε προσφυγικά σωματεία.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να ζητηθεί από τον ΚΟΑ, ως την ερχόμενη Παρασκευή, η κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων στη Βουλή για τα ποσά που παραχωρήθηκαν σε προσφυγικά σωματεία και σε άλλα σωματεία, την τελευταία δεκαετία. Σε 15 μέρες θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση, παρουσία των Υπουργών Παιδείας και

Οικονομικών και του ΚΟΑ για να ληφθεί πολιτική απόφαση για τη συνέχιση λειτουργίας των προσφυγικών σωματείων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Κέττηρος, μίλησε για δραματική έκκληση για οικονομική ενίσχυση από τα προσφυγικά σωματεία και προειδοποίηση ότι θα κλείσουν ως το ερχόμενο καλοκαίρι, χωρίς στήριξη και ότι έβαλαν λεφτά από τη τσέπη τους και πολλά χρωστούν γιατί έσπευσαν να ικανοποιήσουν τις υποδείξεις της αρχής αδειοδότησης.

Εκπρόσωποι του ΚΟΑ είπαν στους Βουλευτές ότι τα αιτήματα για καταβολή χρημάτων για έργα που εκτελέστηκαν, θα εξεταστούν χωριστά από το αρμόδιο τμήμα του Οργανισμού ακριβώς όπως γίνεται με τα άλλα σωματεία.

Εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η θέση τους δεν έχει διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου ότι δηλαδή το Υπουργείο δεν νομιμοποιείται να πληρώσει τα συγκεκριμένα ποσά για τεχνικές εργασίες για θέματα ασφαλείας.

Πληρώνουμε από την τσέπη μας, θα κλείσουν στάδια λόγω μη αδειοδότησης

Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, Πρόεδρος της Ανόρθωσης, έψεξε έντονα το γεγονός ότι έγινε αντικείμενο δημόσιας συζήτησης την περασμένη συνεδρίαση ότι το σωματείο έλαβε μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ξεκαθάρισε ότι επειδή η Ανόρθωση είχε εξασφαλίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπρεπε, με βάση τελεσίγραφο από το εξωτερικό και από υπηρεσίες τοπικές, να αναβαθμίσει άμεσα το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

«Προχωρήσαμε, εκτελέσαμε έργα πέραν των 450.000 ευρώ και έχουμε όλες τις αποδείξεις. Μετά από αίτημα μας, μας παραχωρήθηκε ποσό 190.000 ευρώ. Το μισό εκατομμύριο που ακούστηκε δεν ξέρω από που ακούστηκε», τόνισε.

Κάλεσε τους Βουλευτές να ζητήσουν λεπτομερή ενημέρωση από τον ΚΟΑ για το ποιες χορηγίες παραχωρήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια στα προσφυγικά ποδοσφαιρικά σωματεία ή στα γήπεδα τους και ποιες χορηγίες στα υπόλοιπα σωματεία, «και εκεί θα δείτε πόσο διαφορετική αντιμετώπιση έχουμε».

Για τη νομοθεσία για την βία και την κάρτα φιλάθλου ο κ. Χαμπουλλάς είπε ότι επιβάλλει ο νόμος κάποια ζητήματα για εκσυγχρονισμό σταδίων αλλά δεν υπήρξε συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών να μας πουν πως θα τα κάνουμε.

«Είναι πολλά τα εκατομμύρια και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις πρόνοιες για ασφάλεια διεξαγωγής αγώνων και να είμαστε συνεπείς», ανέφερε.

Τέθηκε και το ζήτημα ότι τα σωματεία πέραν των ποδοσφαιρικών ομάδων έχουμε και άλλες ομάδες, καλαθόσφαιρας κλπ και ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούν και τη σημασία της δραστηριοποίησης αυτών των τμημάτων για προσέλκυση της νεολαίας.

Εκπρόσωποι άλλων σωματείων τόνισαν ότι δίνεται αγώνας επιβίωσης και ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαμαρτυρηθεί για τα λεφτά που πήρε η Ανόρθωση για επιδιορθώσεις, απεναντίας το επικροτούν.

Λέχθηκε εκ μέρους της Νέας Σαλαμίνας ότι το στάδιο τους θα έκλεινε και προχώρησαν με εργασίες για να ανοίξει σε διάστημα ενός μήνα και έστειλαν τα τιμολόγια στον ΚΟΑ τα οποία όμως επιστράφηκαν. «Μας είπαν να τα πάρουμε στο Υπουργείο Οικονομικών, το πράξαμε και περιμέναμε ότι θα λυθεί. Τα χρήματα αυτά τα χρωστάμε και η πίεση είναι μεγάλη. Λόγω της κρίσης δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε», λέχθηκε.

Αναφέρθηκε επίσης ότι με την υπάρχουσα κατάσταση το ερχόμενο καλοκαίρι τα στάδια θα κλείσουν γιατί δεν έχει γίνει πρόνοια για χρηματοδότηση έργων και έτσι δεν θα μπορούν να αδειοδοτηθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χωρίς κατάληξη το θέμα παραχώρησης χορηγιών σε προσφυγικά σωματεία,