Χωρίς φρουρούς ασφαλείας η πλειοψηφία των δημοτικών σχολείων

Πολλά είναι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανάμεσα σ΄αυτά και η μη ολοκλήρωση των μέτρων, που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για την ασφάλεια στις σχολικές μονάδες, όπως οι φρουροί ασφαλείας.


Αυτό που παρατηρείται σύμφωνα με τον πρόεδρο των Σχολικών Εφοριών, Ντίνο Έλληνα, είναι ότι, Παγκύπρια σε πολύ μεγάλο αριθμό δημοτικών σχολείων δεν υπάρχουν φρουροί ασφαλείας και μάλιστα ο αριθμός αυτών δεν φτάνει ούτε τα  55 σχολεία.

Όπως

εξήγησε ο κ. Έλληνας μιλώντας στο SigmaLive, αυτό συμβαίνει γιατί, «με την προκήρυξη για τα δημοτικά, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από εταιρείες για τις θέσεις παρά το ποσό των 8 ευρώ ανά ώρα που δίνονται, συγκριτικά με τα 6 ευρώ ανά ώρα που δίνονται για τη φρούρηση των Λυκείων και των Τεχνικών σχολών.Οι περιορισμένες ώρες που δίνονται για τη δημοτική εκπαίδευση, δεν επέτρεψαν να υπάρξει ενδιαφέρον ούτε από ιδιώτες, ούτε από αυτεπάγγελτους φρουρούς».

Ο κ. Έλληνας μάλιστα σημείωσε πως, «σ΄όλη την Κύπρο κατά την περσινή χρονιά, λειτουργούσαν 55 σχολεία με φρουρούς ασφαλείας από τα συνολικά 300. Φέτος δεν αγγίξαμε ούτε αυτό τον αριθμό».

Ερωτηθείς εάν είναι ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Έλληνας είπε πως ήταν κάτι που γνωρίζαμε ότι θα γινόταν και το έχουμε συζητήσει με τον Λειτουργό ασφάλειας και υγείας του Υπουργείου κ. Στέλιο Ορφανό.

Ο τρόπος που θα μπορούσε να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με τον κ.Έλληνα είναι ο θεσμός να μεγαλώσει, όπως ισχύει στη Μέση εκπαίδευσης ή να δοθεί κίνητρο, κάτι το οποίο θα προκαλέσει τον ενδιαφέρον των εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα