Χονγκ Κονγκ: 2 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης κορωνοϊού μετά από 2 βδομάδες

Το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα τοπικής μετάδοσης του νέου κορωνοϊού σε περισσότερο από δύο εβδομάδες, τα οποία εγείρουν ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19 μετά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Το Κέντρο Προστασίας της Υγείας (CHP) ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ερευνά δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, με τα οποία ανέρχεται ο μέχρι στιγμής συνολικός αριθμός τους σε 1.085. Τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19 στο Χονγκ Κονγκ.

Το

Χονγκ Κονγκ ανέφερε τελευταία φορά κρούσμα τοπικής μετάδοσης στις 14 Μαΐου, όταν επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό ένας 62χρονος ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα.

Οι δύο άνθρωποι που επιβεβαιώθηκε τώρα ότι προσβλήθηκαν από SARS-CoV-2 είναι μια 34χρονη και ένας 56χρονος. Κανένας από τους δύο δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, σύμφωνα με το CHP, το οποίο σημείωσε ότι τώρα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η γυναίκα που προσβλήθηκε εργάζεται σε νυχτερινή βάρδια σε αποθήκη της Kerry Logistics στην περιοχή Κβάι Τσουνγκ του Χονγκ Κονγκ, όπου τοποθετεί ετικέτες σε είδη διατροφής που εισάγονται από τη Βρετανία, μετέδωσε το δίκτυο RTHK.

Δύο συνάδελφοί της, οι οποίοι είχαν αρρωστήσει πριν από περίπου έναν μήνα, εξετάστηκαν και διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό και οι αρχές ερευνούν αν η αποθήκη στην οποία εργάζεται ο ένας από τους δύο που ασθένησαν συνιστά μια νέα εστία λοίμωξης από τον SARS-CoV-2, πρόσθεσε το RTHK, επικαλούμενο το CHP.

Περίπου 25 εργαζόμενοι στην αποθήκη και τρία μέλη ιατρικού προσωπικού που αντιμετώπισαν ένα από τα περιστατικά έχουν τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες, κατέληξε το δίκτυο RTHK.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα