Χειροπέδες σε Ρώσο για τεράστια ποσότητα τσιγάρων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον Ρώσου υπηκόου για διευκόλυνση των ανακρίσεων του Τμήματος Τελωνείων.

Διερευνώνται υποθέσεις για παράληψης προσκόμισης αποσκευών για εξέταση και δήλωσης αναφορικά με το περιεχόμενο των εν λόγω αποσκευών, κατοχής αδασμαλογήτων εμπορευμάτων, δόλιας αποφυγής καταβολής δασμού, δόλιας αποφυγής καταβολής φόρου κατανάλωσης και δόλιας αποφυγής καταβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Ρώσος έφτασε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Μόσχα και κατά τον τελωνειακό έλεγχο εντοπίστηκαν στις αποσκευές του 135 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα.

Από τον προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, κάτι που υποδηλώνει ότι αυτά είναι αφορολόγητα και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι στις αποσκευές του συγκεκριμένου επιβάτη δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε άλλο εκτός της πιο πάνω ποσότητα τσιγάρων
η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 5,100.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Τελωνείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα