Χ.Χρίστου: Το ΕΛΑΜ χρησιμοποιεί μόνο πολιτικές μεθόδους

Το ΕΛΑΜ δεν έχει καμιά σχέση με τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, Χρίστο Χρίστου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και κάτι", αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο ΤΕΠΑΚ.

Ο κ. Χρίστου, αφού ξεκαθάρισε ότι

το ΕΛΑΜ δεν έχει καμιά διασύνδεση με τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ, αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό.

Εξέφρασε τον προβληματισμό για το ότι το ίδιο βράδυ με τους βανδαλισμους, λίγα μέτρα πιο πέρα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά του εθνικισμού και του φασισμού, στην οποία συμμετείχε και το ΑΚΕΛ. Ξεκαθάρισε ότι δεν συσχετίζει το ΑΚΕΛ με τους βανδαλισμούς και ούτε θεωρεί ότι επισήμως το ΑΚΕΛ, έκανε κάτι τέτοιο, ωστόσο κατέθεσε τον προβληματισμό του για τη ρητορική μίσους που εκσφενδονίζει το ΑΚΕΛ εναντίον του ΕΛΑΜ. Κάποιοι φέρουν ηθική ευθύνη, ξεκαθάρισε.

Επιβεβαίωσε ότι στο παρελθόν ένας από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ, υπήρξε υποψήφιος του ΕΛΑΜ, ωστόσο τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε στέλεχος και ποτέ δεν είχε εμπλοκή στα εσωτερικά του ΕΛΑΜ.

Επαναβεβαίωσε τη θέση ότι το ΕΛΑΜ διαφωνεί με τις μεθόδους και τις πρακτικές άσκησης βίας, καθώς η δράση του βασίζεται καθαρά σε πολιτικές θέσεις και μεθόδους.

Δ. Δημητρίου: Τραμπούκοι και νεοναζί όσοι έκαναν τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος ήταν εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης στο ΤΕΠΑΚ, καμιά 20ρια τραμπούκοι με κουκούλες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης, με ρόπαλα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, ήταν να τραυματίσουν παρευρισκόμενους, τόσο με πέτρες και γροθιές όσο και με τη χρήση των ροπάλων που κρατούσαν.

Στόχος τους, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ήταν να ματαιώσουν την εκδήλωση, ωστόσο δεν το κατάφεραν, καθώς κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν αποχώρησε.

Οι κουκουλοφόροι, είπε, μοίρασαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο και συνθήματα κατά της λύσης του Κυπριακού με το μοντέλο της ομοσπονδίας.

Κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν αντέδρασε αμέσως, καθώς μέχρι να έρθει, είχαν εξαφανιστεί οι "τραμπούκοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα