Χ. Ερωτοκρίτου: Ασπίδα και δόρυ μας η Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ασπίδα και το δόρυ του κυπριακού λαού και η όποια λύση πρέπει να περνά μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, διατυπώνοντας τη θέση πως όπως είναι τα δεδομένα στο Κυπριακό απαιτείται ομοψυχία και ότι ο Πρόεδρος

της Δημοκρατίας πρέπει με την πολιτική ηγεσία του τόπου να προδιαγράψουν τα επόμενα κρίσιμα βήματα για το εθνικό θέμα.

Η κ. Ερωτοκρίτου αφού ανέφερε πως η 1η Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας, πρόσθεσε ότι «γιορτάζουμε και είμαστε υπερήφανοι για την Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή ένας μικρός λαός, ένα μικρό νησί κατάφερε να επιβιώσει μέσα από χίλια -μύρια κύματα».

«Είμαστε υπερήφανοι για τον κυπριακό λαό και τις θυσίες που έχει κάνει παλιές και πρόσφατες, και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους και αυτούς που με άλλες θυσίες έχουν προσφέρει σε εμάς την ευκαιρία να γιορτάζουμε κάθε χρόνο την επέτειο της ανεξαρτησίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Aναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΚΟ θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αξιοποιήσει αυτή την ημέρα για να αναλογιστεί, και να αντιληφθούμε όλοι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη ασπίδα, αλλά και το δόρυ μας.

Η κ. Ερωτοκρίτου πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν και είναι το καταφύγιο του κυπριακού λαού που μας προστάτευσε στο παρελθόν όταν οι μεγάλοι ήθελαν να μας καταλύσουν, είναι αυτή η οποία διασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ.

Η κ. Ερωτοκρίτου εξέφρασε επίσης την άποψη ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού περνά μόνο μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία, περνά μέσα από την καθαρή μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι μέσα από νεφελώδεις διαδικασίες που δημιουργούν αμφιβολία κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει ή όχι.

Τώρα είναι η ώρα της εθνικής ομοψυχίας, είπε περαιτέρω, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να αναλυθούν τα δεδομένα από όλη την ηγεσία του τόπου και να προδιαγραφούν τα επόμενα βήματα, που θα είναι πολύ σημαντικά και κρίσιμα, και θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου και του λαού μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα