Μπουλντόζες καταστρέφουν τη φυσική ομορφιά του Πρωταρά

Μόνο ως «έγκλημα» κατά της άγριας φυσικής ομορφιάς του Πρωταρά μπορούν να χαρακτηριστούν οι εργασίες που γίνονται για αλλαγή της μορφολογίας της περιοχής με την ανοχή και την άδεια προφανώς των δημοτικών αρχών.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Sigmalive, ένας εκσκαφέας ισοπεδώνει με συνοπτικές διαδικασίες την βραχώδη ακτή αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα την φυσιογνωμία μιας περιοχής η οποία δημιουργήθηκε εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι θεσμοί, Τμήμα Πολεοδομίας

, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αλιείας και οι ψαράδες, τηρούν σιγή ισχύος.

Πίσω από αυτή την ενέργεια, φαίνεται να κρύβεται η ανάγκη ορισμένων να δημιουργήσουν αμμώδεις παραλίες προς τουριστική εκμετάλλευση, αγνοώντας το γεγονός ότι πολλοί από τους ξένους που επισκέπτονται το νησί μας ελκύονται ακριβώς για την άγρια ομορφιά που τώρα καταστρέφεται ανεπιστρεπτί.

Το Sigmalive έγινε δέκτης αρκετών τηλεφωνημάτων από κατοίκους αλλά και επισκέπτες της περιοχής που με πόνο ψυχής βλέπουν το φυσικό περιβάλλον να θυσιάζεται στον βωμό της στυγνής οικονομικής εκμετάλλευσης.

«Καταστρέφονται οι ελάχιστες περιοχές που απέμειναν στην περιοχή Πρωταρά και Αγίας Νάπας και όλοι σιωπούν. Θα κινήσουμε αγωγή ή θα προσφύγουμε στο Γενικό Εισαγγελέα, αφού όλοι οι αρμόδιοι έχουν παραιτηθεί.», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Έτσι μας έρχονται στο νου τα λόγια του Γκάτσου στο ποίημα «Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης»: «Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι και άγρια μέντα, και έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο, τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα[…]».

Keywords
Τυχαία Θέματα