Μπόρις Τζόνσον: Αυξάνονται τα κρούσματα της COVID-19 στην Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα (7/10) ότι τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται στο Λονδίνο και άλλες περιοχές, αλλά ότι η προσέγγιση της κυβέρνησής του για να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός συνεχίζει να είναι η σωστή.

«Η τοπική και περιφερειακή προσέγγιση σε συνδυασμό με τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο παραμένει σωστή», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο, ερωτηθείς για ποιο λόγο συνεχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά κορωνοϊού σε περιοχές όπου έχουν επιβληθεί τοπικά μέτρα lockdown.

Σύμφωνα

με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Κοινοβούλιο το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 19 από τις 20 περιοχές της Αγγλίας όπου έχει επιβληθεί τοπικό lockdown.

Η στρατηγική του Τζόνσον το καλοκαίρι, όταν τα νέα κρούσματα στη χώρα ήταν μερικές εκατοντάδες την ημέρα, ήταν να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο τοπικές εστίες ανοίγοντας παράλληλα την ευρύτερη οικονομία. Χθες, η Βρετανία ανακοίνωσε πάνω από 15.000 νέα κρούσματα.

Η ανάλυση έδειξε ότι στο Γουίγκαν, στη βορειοδυτική Αγγλία, το ποσοστό μόλυνσης, που υπολογίζεται ως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, αυξήθηκε κατά 3.653% από τότε που επιβλήθηκε για πρώτη φορά τοπικό lockdown στις 30 Ιουλίου, καθώς αυξήθηκε στα 225 από τα 6.

Οι αυξήσεις σε άλλες περιοχές ήταν μεταξύ 13% και 2.241%, σύμφωνα με τα στοιχεία των Εργατικών.

Διαβάστε επίσης: Η FDA έθεσε αυστηρά κριτήρια για την έγκριση ενός εμβολίου κατά της covid-19

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα