Ναγκόρνο Καραμπάχ/Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ να ζητήσουν από Τουρκία να μην εμπλακεί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ζητήσουν από την Τουρκία να μην εμπλακεί στην διένεξη μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι ένα τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε ένα αρμενικό Su-25. Η Άγκυρα ωστόσο διέψευσε αυτήν την πληροφορία.

«Με τα θύματα να αυξάνονται ταχύτατα εντός και γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να

καλέσει αμέσως τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση. Πρέπει, επίσης, να ζητήσει από άλλες χώρες –όπως η Τουρκία– να μην εμπλακούν σε αυτή την σύγκρουση», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπάιντεν.

With casualties rapidly mounting in and around Nagorno-Karabakh, the Trump Administration needs to call the leaders of Armenia and Azerbaijan immediately to de-escalate the situation. It must also demand others — like Turkey — stay out of this conflict. https://t.co/C41YKEGTyA

— Joe Biden (@JoeBiden) September 29, 2020

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσία-Ναγκόρνο Καραμπάχ:Η Τουρκία και άλλες χώρες να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιάΑρμενία: Πρώτος θάνατος αμάχου στα εδάφη της από πυρά των Αζέρων«Η Μήνις του Πολέμου» - Βιβλίο για τη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα