Αξιωματικοί της Αστυνομίας σε κοντραμπάντα λαθροθηρίας

Στο παράνομο «χρηματιστήριο» λαθροθηρίας άγριων πτηνών άπλωσαν τα πλοκάμια τους άτομα του οργανωμένου εγκλήματος και του υποκόσμου.

Συγκλονιστικά στοιχεία, που φέρνει σήμερα στο φως η «Σημερινή», καταμαρτυρούν τη διαπλοκή και τη διασύνδεση υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων αξιωματικών του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας (Κ.Π.Λ.) της ΜΜΑΔ με άτομα του υποκόσμου, τα οποία λυμαίνονται τον παράνομο τζίρο της λαθροθηρίας αμπελοπουλιών και ο οποίος ανέρχεται στα €15 εκ. ετησίως.

Οι πληροφορίες για διαφθορά στους κόλπους των εντεταλμένων

από τον Νόμο να πατάσσουν τη λαθροθηρία περιήλθαν στη γνώση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει διατάξει διοικητική έρευνα. Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα για άνδρες της Δύναμης, οι οποίοι φέρονται να διαδραματίζουν ρόλο καταδότη και να συγκαλύπτουν μεγαλεμπόρους παράνομων θηραμάτων.

Σε απόρρητο σημείωμα, το οποίο είναι στα χέρια του Διοικητή της ΜΜΑΔ και κατέχει η «Σημερινή», αποκαλύπτεται ότι παρέμεναν ανεκτέλεστα εντάλματα κατά του μεγαλύτερου λαθρεμπόρου αμπελοπουλιών στη Λάρνακα κι έγιναν «στημένες» επιχειρήσεις με καταγγελίες «χάδι». Σύμφωνα με το απόρρητο σημείωμα, σε δεύτερη περίπτωση με μεγαλέμπορο στην επαρχία Αμμοχώστου, που φέρεται να πιάστηκε στα πράσα, αστυνομικός του Κ.Π.Λ. ουδέποτε τον κατήγγειλε.
Αστυνομικός του Κλιμακίου, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στη διοικητική έρευνα τον Αύγουστο, μετατέθηκε από το πόστο του, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του, ενώ κλάπηκε από το όχημά του και όγκος εγγράφων που, κατά τον ίδιο, αποδεικνύουν τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Η υπόθεση έφτασε και στον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα, μέσω των δικηγόρων του, από τον οποίο ζητείται παρέμβαση και προστασία.

Περισσότερες αποκαλύψεις στη «Σημερινή».

Keywords
Τυχαία Θέματα